Mazraoui verkiest Marokko boven Nederlands elftal

Noussair Mazraoui heeft zijn keuze bekendgemaakt: de twintigjarige Ajacied gaat interlands spelen voor Marokko. Daarmee vist bondscoach Ronald Koeman achter het net.

Mazraoui verkiest Marokko boven Nederlands elftal

Koeman maakte onlangs in NOS Studio Voetbal nog bekend samen met technisch directeur Nico-Jan Hoogma te hebben gesproken met Mazraoui. 'Wij hebben aangegeven wat we willen en hoe we het voor ons zien met hem. Dat hij in de toekomst een serieuze optie is voor de rechtsbackpositie.'

De trainer van het Nederlands elftal zei erbij snel duidelijkheid te verwachten van Mazraoui. Die voorspelling kwam uit, aangezien Hervé Renard hem deze week opriep voor Marokko. Voor het WK van deze zomer stond de in Leiderdorp geboren verdediger annex middenvelder al op de stand-bylijst.

Mazraoui wilde dinsdag kort na het bereiken van de groepsfase van de Champions League met Ajax zijn keuze nog niet bekendmaken, maar heeft dat nu alsnog gedaan. De voormalig jeugdinternational van Marokko kan op 8 september zijn debuut als A-international maken tegen Malawi.

'Meneer Koeman heeft een voortreffelijk verhaal verteld en presenteerde het plan dat hij voor mij had. Dat maakte indruk en ik ben ook echt vereerd dat hij deze moeite voor mij heeft gedaan', looft Mazraoui in gesprek met De Telegraaf de bondscoach van Oranje. Toch viel de keuze op Marokko. 'Ik kijk er nu naar uit om straks kennis te maken met Hervé Renard, de bondscoach van Marokko, en met de spelers.'

Met zijn keuze is Mazraoui de volgende in een rijtje Marokkaanse Nederlanders die een interlandloopbaan voor Marokko verkozen boven een bij Oranje. Sofyan Amrabat en Hakim Ziyech zijn de meest recente voorbeelden. Anwar El Ghazi koos in 2015 nog voor het Nederlands elftal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen