Marokkaanse invitatie dwingt Mazraoui tot keuze

Noussair Mazraoui heeft een uitnodiging gekregen voor de komende interlands van Marokko tegen Malawi en de Comoren. De rechtsback van Ajax wordt daardoor voor het blok gezet.

Marokkaanse invitatie dwingt Mazraoui tot keuze

Mazraoui (20) behoort net als onder anderen zijn ploeggenoot Hakim Ziyech tot de 25-koppige selectie van bondscoach Hervé Renard. Voor Marokko staae een wedstrijd in de strijd voor een ticket voor de Afrika Cup-eindronde op het programma. Op 7 september wordt gespeeld tegen Malawi.

De uitnodiging voor Mazraoui is pikant aangezien bondscoach Ronald Koeman de Ajax-rechtsback onlangs heeft gesproken over een toekomst als Oranje-international. 'Wij hebben aangegeven wat we willen en hoe we het voor ons zien met hem. Dat hij in de toekomst een serieuze optie is voor de rechtsbackpositie', zei Koeman, die zondag aangaf te verwachten dat Mazraoui nog geen keuze had gemaakt. 'Ik denk niet dat een speler op gesprek komt en naar ons verhaal luistert als hij de keuze voor Marokko al heeft gemaakt.'

Mocht Mazraoui ingaan op de uitnodiging van Marokko en ook debuteren, dan is zijn keuze voor Marokko definitief. Hij stond eerder deze zomer bij Marokko op de standby-lijst voor het WK.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen