'Zirkzee prijkt boven aan verlanglijstje Italiaanse topclub'

Reacties

Het gaat hard met Joshua Zirkzee. De Nederlandse spits komt dit seizoen tot ontbolstering bij Bologna en dat gaat niet onopgemerkt voorbij. Juventus speelt naar verluidt met de gedachte Zirkzee naar Turijn te halen.

'Zirkzee prijkt boven aan verlanglijstje Italiaanse topclub'

Zirkzee vertolkte woensdag nog een hoofdrol in het toernooi om de Coppa Italia. Met twee assists was hij medeverantwoordelijk voor de verrassende uitschakeling van titelverdediger Internazionale. Dat bleek een bevestiging voor Juve, want De Oude Dame heeft de naam van de Nederlander omcirkeld. Volgens Tuttosport heeft Zirkzee een afkoopclausule van veertig miljoen euro in zijn contract staan.

Die wordt overigens pas geactiveerd in de zomer, wat betekent dat Bologna in de winterse transferwindow kan vragen wat het wil. Dat is dan weer slecht nieuws voor AC Milan, dat de voorhoede eveneens hoopt te versterken met Zirkzee. Serhou Guirassy (VfB Stuttgart) lijkt in januari al op te pikken en kan daardoor een aantrekkelijkere optie zijn.

Stijlvolle techniek
Gebeurt dat niet, dan komt Zirkzee in de zomer weer in beeld. 'In het prachtige seizoen van Rossoblù, met de vierde plaats in de Serie A en de kwartfinales van de Italiaanse beker na de zege op Inter, schittert de Nederlandse ster', schrijft Tuttosport, waar Zirkzee vrijdag op de voorpagina staat. 'Joshua verovert iedereen met zijn stijlvolle techniek en dat vervijfvoudigt zijn waarde.'

'Zirkzee had bij Feyenoord of PSV meer kansen bij Oranje gekregen'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.