Zinderende ontknoping Scudetto op komst: 'Negentig minuten kippenvel'

Reacties

Italië maakt zich op voor een zinderend slot van de titelstrijd in de Serie A. AC Milan-coach Stefano Pioli inspireerde zijn spelers met een interview van de overleden basketballegende Kobe Bryant, terwijl Interzionale-trainer Simone Inzaghi op basis van zijn verleden als speler vertrouwen houdt in een goede afloop.

Zinderende ontknoping Scudetto op komst: 'Negentig minuten kippenvel'
© Pro Shots

Zo 15 mei 2022

Inter voorkwam zondagavond een vervroegd titelfeest van Milan door met 1-3 te winnen op bezoek bij Cagliari. Volgende week kunnen de Rossoneri het echter afmaken in de uitwedstrijd tegen Sassuolo. 'Ik heb de jongens een interview laten zien met Kobe Bryant (die fan van Milan was, red.)', zei Pioli na afloop tegen DAZN. 'Hij zei bij een 2-0 voorsprong in de play-offs van de NBA dat de klus nog niet geklaard was. We zijn er nog niet. We moeten kalm en geconcentreerd blijven, dat kan beslissend zijn.'

Pioli twijfelt niet of de spelersgroep van Milan de druk van het winnen van de eerste Scudetto sinds 2011 aankan. 'De laatste weken zijn eigenlijk heel normaal verlopen als ik kijk naar de houding van mijn spelers. Ze lachen, maken grapjes en zijn vastberaden en gefocust als ze op het trainingsveld verschijnen. Daarom maak ik me geen zorgen. En er stonden 10.000 fans op ons te wachten, toen we kwam aanrijden met de bus. Dat gaf natuurlijk een enorme kick. Nu verwacht ik nog zo'n week.'

De voorpagina's van La Gazzetta dello Sport - 'Tot het einde' - en Corriere dello Sport - 'Milan kan titel al aanraken'.
De voorpagina's van La Gazzetta dello Sport - 'Tot het einde' - en Corriere dello Sport - 'Milan kan titel al aanraken'.

Een normale week zal het echter niet worden, blijkt wel uit de voorpagina's van maandagavond. De grote sportkranten kijken nu al reikhalzend uit naar aanstaande zondag. 'Negentig minuten kippenvel', schrijft Corriere dello Sport. Inter-coach Inzaghi weet als geen ander hoe het er op de laatste speeldag van de Serie A aan toe kan gaan. Met Lazio stootte de oud-spits (en broer van Filippo Inzaghi) in 2000 Juventus van de troon. Nu hoopt Inter op een vergelijkbaar scenario in de titelstrijd.

Inzaghi acht zijn ploeg niet kansloos. 'Sassuolo is een erg goede ploeg met veel indiviueel talent', wees hij op de tegenstander van Milan. 'Ik verwacht een open einde van het seizoen. Nu we zover zijn gekomen, moeten we proberen all the way te gaan. Natuurlijk, we staan achter, dus wij moeten winnen en zij moeten verliezen, maar dat is al eerder gebeurd. Ik won met Lazio toen we twee punten achter stonden en Juventus verloor van Perugia. Dat kan nog een keer gebeuren.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo 22 mei 2022

Serie A

Stand Serie A 2021/2022

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AC Milan
38
26
8
4
69-31
+38
86
2
Internazionale
38
25
9
4
84-32
+52
84
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.