Zij die niet gingen: dit vijftal greep naast een toptransfer

Reacties

De transferwindow is gesloten en dus maken we bij VI de balans op. Deadline Day stond maandag in het teken van de vele last minute transfers, maar in dit overzicht staan we stil bij een aantal deals die níét door gingen.

Zij die niet gingen: dit vijftal greep naast een toptransfer
© Pro Shots

DELE ALLI

Misschien wel de grootste verliezer van de transferwindow. De 24-jarige middenvelder was niet zo lang geleden nog één van de meest begeerde spelers op de Engelse velden. Zijn doorbraak bij Tottenham Hotspur was spectaculair, in het seizoen 2016/17 was hij op twintigjarige leeftijd goed voor achttien Premier League-doelpunten.

Vanwege zijn scorend vermogen, gevoel voor ruimte, prima techniek en loopvermorgen was de vergelijking met Frank Lampard snel gemaakt. Ook bij de Engelse nationale ploeg werd Alli een vaste waarde, hij was basisklant op het WK 2018, waarin de Engelsen de halve finale haalden. De laatste jaren kwam de klad er echter enigszins in. Na de aanstelling van José Mourinho als opvolger van Mauricio Pochettino had hij een korte opleving, maar al snel botsten speler en trainer. De Portugees stoort zich mateloos aan de ietwat laconieke houding van Alli, of zoals hij zelf zei: fucking lazy.

De middenvelder is dit seizoen volledig op een zijspoor beland en de keren dat hij wél speelde, kreeg hij veel kritiek. Pochettino wilde Alli bevrijden en hem naar PSG halen, het leek de ideale oplossing. Een blessure van Giovani Lo Celso gooide echter roet in het eten. Tottenham besloot Alli op de valreep tóch te houden, Gedson Fernandes mocht wel vertrekken. Een basisplaats op het komende EK kan Alli daardoor vergeten, sterker nog: door de overweldige concurrentie op zijn positie moet hij hopen dat hij überhaupt geselecteerd wordt.

CHRISTIAN ERIKSEN

De boodschap van Internazionale eind december was kraakhelder: Eriksen mag vertrekken. De Deense spelmaker kwam in zijn eerste twaalf maanden bij Internazionale totaal niet uit de verf en het geduld van trainer Antonio Conte was op. Tottenham deed een poging om Eriksen terug te halen, Leicester City had serieuze interesse en ook PSG werd genoemd. Struikelblok was zijn jaarsalaris van liefst 7,5 miljoen euro.

Na zijn winnende doelpunt in de derby tegen AC Milan draaide de situatie honderdtachtig graden. Plotseling mocht Eriksen absoluut niet vertrekken. Waarschijnlijk had dat ook te maken met het tijdstip. Een week voor het sluiten van de markt leek een deal niet meer haalbaar.

En dus sprak iedereen bij de club plotseling zijn volledige vertrouwen uit in de middenvelder, die tegen Benevento direct in de basis stond. Inter probeert Eriksen nu te reanimeren als controleur op het middenveld. Het is afwachten hoe lang zijn nieuwe krediet stand houdt.

'Deze Christian Eriksen kan Internazionale zomaar kampioen maken'

DUJE CALETA-CAR

Voor Olympique Marseille-verdediger Duje Caleta-Car werd Deadline Day een dag om heel snel te vergeten. De 24-jarige Kroaat leek 's ochtends nog hard op weg om een droomtransfer naar Liverpool te maken. The Reds weigerden lange tijd om een nieuwe verdediger te halen, maar na de ernstige blessure van Joël Matip sloeg toch de paniek toe.

Op de slotdag van de transfermarkt zette de club allerlei lijntjes uit. Caleta-Car was één van de uitverkorenen. Hij bereikte een persoonlijk akkoord met Liverpool en boekte al een privéjet om naar Engeland te gaan, maar uiteindelijk kwam de Engelse kampioen er niet uit met Marseille en dus werd er doorgeschakeld naar Ozan Kabak. Voor Caleta-Car is het een bittere teleurstelling.

© Pro Shots

ERIC GARCÍA

Bijna dagelijks viel zijn naam afgelopen maand in de Spaanse media. Dat García komende zomer terugkeert naar Barcelona is nog niet bevestigd, maar inmiddels wel duidelijk. Er waren echter ook geruchten dat de jonge Spanjaard een half jaar eerder al de overstap van Manchester City naar Catalonië zou maken.

De twintigjarige verdediger heeft door de komst van Rúben Dias en de opleving van John Stones immers weinig perspectief op speeltijd en Barcelona kan door de blessure van Gerard Piqué wel een versterking in de defensie gebruiken. Presidentskandidaat Victor Font claimde zelfs dat García bereid was om een half jaar zonder salaris te spelen voor Barcelona. Het lukte de noodlijdende club echter niet om een deal te maken met City en dus moet García nog even wachten op zijn terugkeer.

Patrick van Aanholt

Arsenal zwaaide in januari vooral verdedigers uit. Sead Kolasinac, Sokratis Papastathopoulos, Shkodran Mustafi, William Saliba én Ainsley Maitland-Niles vertrokken bij The Gunners. Manager Mikel Arteta wilde volgens Engelse media daarom graag nog een linksback erbij, als concurrent voor Kieran Tierney. The Athletic meldde dat Van Aanholt daarvoor in beeld was.

De dertigjarige linksback beschikt bij Crystal Palace over een aflopend contract en leek daardoor een goedkope oplossing. Vanwege zijn contractsituatie en een blessure eerder dit seizoen zit Van Aanholt bovendien vaker dan hem lief is op de bank bij Palace, waar Tyrick Mitchell zich op zijn positie goed ontwikkelt. Toch wilde de club de ervaren Van Aanholt graag behouden en dus kwam het niet tot een transfer voor de Nederlander, die komende zomer mogelijk transfervrij een mooie club kan zoeken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.