Eriksen 2.0: stortvloed aan complimenten voor middenvelder

Reacties

Nog niet zolang geleden mocht Christian Eriksen vertrekken bij Internazionale, maar na twee opvallende optredens is een winterse transfer uitgesloten. In een nieuwe rol lijkt de ex-Ajacied zichzelf opnieuw uit te vinden.

Eriksen 2.0: stortvloed aan complimenten voor middenvelder
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
4 - 0
Benevento
Benevento

In het thuisduel met Benevento van zaterdag was Eriksen een van de grote uitblinkers. Uit zijn scherp aangesneden vrije trap maakte Riccardo Improta een eigen doelpunt, waarna de titelkandidaat een zorgeloze avond kende. De 28-jarige Deen speelde opnieuw in een controlerende rol voor de defensie, waar hij als alternatief geldt voor Marcelo Brozovic.

'Ik vond dat hij erg goed speelde, hij past zich goed aan, nu hij een andere rol heeft', oordeelde assistent-trainer Cristian Stellini van Internazionale in gesprek met Italiaanse media. 'Je moet veel tactische intelligentie hebben. Hij haalt er alles uit. Christian let er nu ook op wat er in defensief opzicht moet gebeuren, dat is hij natuurlijk niet echt gewend.'

Stellini moest de media te woord staan omdat Antonio Conte was geschorst. De hoofdtrainer liet enkele dagen geleden al weten dat Eriksen wat hem betreft niet mag vertrekken. Die uitspraak deed hij nadat de middenvelder het Coppa Italia-duel met AC Milan besliste met een vrije trap. Eind december maakte de Inter-leiding nog bekend dat Eriksen zou mogen vertrekken. Directeur Giuseppe Marotta denkt daar nu anders over. 'Hij kan een heel belangrijke rol krijgen', vertelde de bestuurder in gesprek met DAZN.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Italiaanse kranten onderschrijven de positieve mening van Stellini over Eriksen. In zowel La Gazzetta dello Sport, Tuttosport, de Corriere della Sera en de Corriere dello Sport krijgt de Deen een 7.

De komende periode krijgt Eriksen in absolute topduels de kans om zich te onderscheiden in zijn nieuwe rol. In februari neemt Internazionale het twee keer op tegen Juventus (in de halve finale van de strijd om de Coppa Italia), Lazio (Serie A) en AC Milan (Serie A).

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
5
Napoli
38
24
5
9
86-41
+45
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer Serie A
Meer over Serie A
Meer C. Eriksen
Meer over C. Eriksen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.