Van genegeerd naar bejubeld: Eriksen staat nu écht op

Internazionale heeft zaterdagavond geen fout gemaakt bij het achtervolgen van AC Milan in de top van de Serie A. De opgeleefde Christian Eriksen vertolkte bij het verslaan van Benevento opnieuw een belangrijke rol.

Internazionale
4 - 0
Benevento
Benevento

Uit een vrije trap maakte de Deen dinsdag als invaller het winnende doelpunt in de derby tegen AC Milan. 'Christian is erg verlegen, dus hopelijk kruipt hij met dit doelpunt uit zijn schulp', zei Inter-coach Antonio Conte na die bekerwedstrijd over de matchwinner. De uitspraken boden voor Eriksen perspectief. Een maand geleden leek hij nog te moeten vertrekken bij Inter, omdat er simpelweg geen plek voor hem was in het systeem van Conte. De trainer heeft zich bedacht en geeft Eriksen nu een kans als spelverdeler voor de verdediging, als alternatief voor Marcelo Brozovic.

In die rol stond Eriksen tegen Benevento ook aan de aftrap. De ex-Ajacied was in de zevende minuut met zijn grote wapen – de fluwelen traptechniek – al belangrijk voor Inter. Uit een scherp aangesneden vrije trap van Eriksen maakte Riccardo Improta een eigen doelpunt. Voor Inter was dat de perfecte start van de wedstrijd waarin het de druk op Milan, dat in de middag al won, wilde verhogen. Bij een overwinning van Inter zou het verschil nog maar twee punten zijn.

Inter kwam in de tweede helft niet meer in serieuze problemen. Lautaro Martínez verdubbelde in de 57ste minuut al de marge met een schot in de korte hoek en Lukaku profiteerde even later van knullig balverlies in de opbouw bij Benevento: 3-0. De Belg, die het in de derby tegen Milan aan de stok kreeg met Zlatan Ibrahimovic, zorgde op aangeven van Alexis Sánchez ook nog voor het vierde doelpunt.

Conte kon krachten sparen bij Inter en wisselde in het laatste halfuur vijf keer. Hij liet onder anderen Stefan de Vrij invallen, maar Eriksen bleef staan. Het was toch de avond van de nieuwe regisseur op het Inter-middenveld. Niemand in Milaan had zaterdagavond meer balcontacten dan Eriksen en niemand creëerde meer kansen. Voor de Nerazzurri is dit de week van de bevrijding van Eriksen geworden.