Barcelona snakt naar García: 'Hij is bereid om zonder salaris te spelen'

Reacties

Barcelona heeft het water aan de lippen staan, maar Éric García hoopt in deze transferwindow toch nog terug te kunnen keren naar de Spaanse topclub. Volgens presidentskandidaat Victor Font is de verdediger van Manchester City zelfs bereid om een halfjaar voor niets te komen spelen.

Barcelona snakt naar García: 'Hij is bereid om zonder salaris te spelen'
© Pro Shots

García beschikt over een aflopend contract bij City en gaat niet bijtekenen, omdat hij zijn zinnen heeft gezet op een transfer naar Barcelona. De twintigjarige verdediger staat hoog op de verlanglijst van coach Ronald Koeman én de vier overgebleven presidentskandidaten. Eigenlijk is alles en iedereen binnen Camp Nou ervan overtuigd dat García moet komen.

De financiële kant van het verhaal houdt een transfer vooralsnog tegen. Maandag kwam naar buiten dat Barcelona een schuld van 1,173 miljard euro (!) zou hebben, waarvan 730 miljoen op korte termijn afbetaald moet zijn. Wintertransfers leken door deze berichtgeving dan ook onmogelijk, maar Koeman blijft hopen dat er iets geregeld kan worden. (tekst gaat door onder de video)

Barcelona staat op omvallen: moeten Frenkie en Messi worden verkocht?

Volgens Font is García in ieder geval bereid om ver te gaan voor een verhuizing. 'Éric is bereid om zich in te spannen en tot de zomer geen salaris te innen', claimde de presidentskandidaat woensdagochtend. Font claimt dat City bereid is om García deze maand voor een bescheiden transfersom van drie miljoen euro te laten gaan. Hier zitten wel enkele bonusconstructies bij.

Voor Barcelona is het nu zaak om deze transfersom bij elkaar te zoeken: lukt dat niet, dan blijft García gewoon tot de zomer bij City, waar hij na zijn transferverzoek nauwelijks meer aan de bak komt. In 2017 maakte de verdediger nog de overstap vanuit de jeugdopleiding van Barcelona naar die van City. Hij speelde tot dusver 31 duels in het eerste elftal en heeft vier interlands voor Spanje achter zijn naam staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.