'Barça staat door megaschuld op omvallen, onder meer door Frenkie-transfer'

Reacties

Dat de financiële situatie van Barcelona niet rooskleurig is, was al bekend. Nieuwe cijfers, die vandaag zijn gepubliceerd door El Mundo, laten echter een wel heel donker beeld zien. 

'Barça staat door megaschuld op omvallen, onder meer door Frenkie-transfer'
© Pro Shots

El Mundo schrijft dat de Catalanen 'op de rand van een faillissement' staan. De krant heeft becijferd dat de totale schuld van Barcelona nu 1,173 miljard euro (!) bedraagt, waarvan 730 miljoen op korte termijn afbetaald moet zijn. Dat bedrag bestaat uit openstaande leningen bij verschillende banken en salarissen aan de spelers, maar ook uit bedragen die andere clubs indirect nog krijgen. Daar zit Ajax niet bij: de transfersom voor Frenkie de Jong werd overgenomen door een een financiële instelling die de betaling garandeerde. Ajax heeft het geld dus al op de bank staan, maar de instelling wacht nog op zijn centen. Op korte termijn moet er 16 miljoen betaald worden, op langere termijn 48 miljoen.

Dat is ook het geval bij de transfers van Philippe Coutinho en Antoine Griezmann. Voor de Braziliaan en Fransman moet nog respectievelijk 40 en 5 miljoen betaald worden. Uiteraard speelt het gebrek aan inkomsten door de coronacrisis een flinke rol bij de club van trainer Ronald Koeman. Daarnaast bedragen de salarissen voor de spelers nog altijd 74 procent van de totale uitgaven, terwijl dat volgens de regels van La Liga maar 70 procent mag zijn. Daarvoor dreigt een boete voor Barça.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.