Mourinho fileert Alli na zeldzame basisplaats

Reacties

Tussen Dele Alli en José Mourinho lijkt het niet meer goed te komen. Het League Cup-duel van Tottenham Hotspur met Stoke City liet zien dat een (tijdelijk) afscheid de beste oplossing is.

Mourinho fileert Alli na zeldzame basisplaats
© Pro Shots
Stoke City
Stoke City
1 - 3
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

De wedstrijd in het Bet365 Stadium bood Alli woensdag een zeldzame kans zich weer eens vanaf de eerste minuut te laten zien. De 24-jarige aanvallende middenvelder kreeg na de frustrerende tijd op de Tottenham-bank zijn eerste basisplaats sinds het Europa League-duel met Ludogorets van 26 november.

De wedstrijd in het Britannia Stadium werd ook een bevestiging dat het niet botert tussen Alli en Mourinho. Na een uur had de Portugese manager genoeg gezien en haalde hij de middenvelder naar de kant. Die was zichtbaar boos.

Die boosheid was er ook bij Mourinho. 'In mijn ogen is een speler op die positie een speler die het team verbindt en niet een speler die zijn eigen ploeg in problemen brengt', gaf de Portugees uitleg. Balverlies van Alli had geleid tot de gelijkmaker van Stoke City. 'Ik was boos.'

In de 66 minuten die Alli waren gegund, liet hij bij vlagen zien over welke kwaliteiten hij als creatieve middenvelder beschikt. Het zijn echter niet de kwaliteiten die Mourinho wenst en die passen in de strijdwijze van de Portugees.

Bij Tottenham lijkt de 37-voudig Engels international, zeker op de korte termijn, dan ook geen toekomst meer te hebben. Het zal ongetwijfeld de speculaties over een vertrek in de komende transferperiode versterken. PSG, Everton en Arsenal worden genoemd als mogelijke bestemming. Met het oog op het naderende EK en gezien de relatie met Mourinho is een (tijdelijk) afscheid het beste voor Alli.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.