Dele Alli opnieuw gepasseerd: is hij het nieuwe 'doelwit' van Mourinho?

Reacties

Dele Alli lijkt het voornaamste slachtoffer te worden van de terugkeer van Gareth Bale bij Tottenham Hotspur. De Engels international zit zondag opnieuw niet bij de wedstrijdselectie van de Londenaren.

Dele Alli opnieuw gepasseerd: is hij het nieuwe 'doelwit' van Mourinho?
© Pro Shots
Southampton
Southampton
2 - 5
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Er staan al een tijdje vraagtekens bij de toekomst van Alli bij Tottenham. De aanvaller annex middenvelder had vorige week nog een basisplaats tegen Everton, maar werd halverwege al naar de kant gehaald. Vervolgens ontbrak Alli donderdag in de Europa League-ontmoeting met Lokomotiv Plovdiv. Zondag is de international, niet geblesseerd of geschorst, de grote afwezige bij Tottenham voor de competitiewedstrijd tegen Southampton.

De 24-jarige Alli maakte vijf jaar geleden de overstap van MK Dons naar Tottenham Hotspur en speelde tot dusver 223 wedstrijden in het eerste elftal van de Londenaren. Vorig seizoen was hij nog een vaste basisspeler, maar nu komt Alli volgens Engelse media niet meer in de plannen van José Mourinho voor. Zeker na de komst van Bale zou hij overbodig zijn geworden. 

Voormalig spits Gabriel Agbonlahor, tegenwoordig werkzaam als analist, adviseerde Alli vorige week al om te vertrekken bij Tottenham. 'Hoe vaak hebben we dit nu al gezien met Mourinho? Hij kan spelers vernietigen', stelde Agbonlahor bij talkSPORT. 'Hij heeft dit bij iedere club waar hij zat gedaan. Bij Manchester United probeerde hij het met Paul Pogba en Luke Shaw en nu heb ik het gevoel dat Dele Alli zijn volgende doelwit is.'

'Dele begon in de basis tegen Everton, maar ik heb gehoord dat dit niet eens de bedoeling was', vervolgde Agbonlahor. 'Steven Bergwijn had in de warming-up last van migraine en daardoor mocht Alli starten. Om hem er dan halverwege af te halen, voelde voor mij als een belediging voor hem. José had ook andere spelers kunnen wisselen, maar koos natuurlijk weer voor Dele. Er is daar iets gaande.'

Bij de wedstrijd tussen Tottenham en Southampton, die om 13.00 uur begint, is Bale overigens nog niet van de partij. De aanwinst werd zaterdag pas gepresenteerd en is nog niet fit. Bergwijn begint op de bank.

Bekijk hier al onze video's
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.