Zidane, onbetwiste koning van de knock-out: Man City is gewaarschuwd

Reacties

Hij is de absolute en onbetwiste koning van de knock-outfase van de Champions League, maar Zinedine Zidane kan zijn indrukwekkende, perfecte status vanavond zomaar eens gaan verliezen. Zijn Real Madrid moet vrijdagavond vol aan de bak om een eliminatie tegen Manchester City te voorkomen. Gezien de statistieken van Zidane moet dat niet worden uitgesloten.

Zidane, onbetwiste koning van de knock-out: Man City is gewaarschuwd
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
2 - 1
Real Madrid
Real Madrid

2015/16: foutloos
De trainersloopbaan van Zidane begon op 4 januari 2016, toen hij het stokje bij De Koninklijke overnam van de eerder die dag ontslagen Rafael Benítez. Iets meer dan een maand later hervatte Real de Champions League, waarin het in de achtste finale afrekende met AS Roma (0-2 uit, 2-0 thuis). Tegen VfL Wolfsburg kropen Zidane en co in de kwartfinale door het oog van de naald: in Duitsland werd met 2-0 verloren, maar dat werd in Madrid door een 3-0 zege weggepoetst. Ook in de halve finale was het net aan. Na de 0-0 op bezoek bij Manchester City, won Real thuis met 1-0. In de eindstrijd werd Atlético Madrid na strafschoppen geklopt.

2016/17: foutloos
In zijn eerste volledige seizoen toonden Zidane en Real zich eveneens 'koningen van de knock-outfase'. Napoli werd in de achtste finale met tweemaal 3-1 aan de kant gezet, in de kwartfinale waren de Spanjaarden te sterk voor Bayern München. Na de 1-2 winst in Duitsland en de thuisnederlaag met diezelfde cijfers won Real Madrid na verlenging uiteindelijk met 4-2. Op weg naar de finale werd vervolgens afgerekend met stadgenoot Atlético (3-0 winst thuis, 2-1 verlies uit) waarna in de finale met 4-1 werd gewonnen van Juventus.

2017/18: foutloos
Het seizoen 2017/18 werd vervolgens het jaar van de historische derde Champions League-zege op rij. In de achtste finale moest Paris Saint-Germain (3-1 thuis, 1-2 uit) eraan geloven, bij de laatste acht werd Juventus (0-3 winst uit, 1-3 verlies thuis) nipt verslagen, in de halve eindstrijd kon Bayern München (1-2 uit, 2-2 thuis) niet voor een stunt zorgen, waarna Liverpool in de finale met 3-1 aan de kant werd geschoven. Op 31 mei 2018, vijf dagen na die gewonnen finale, kondigde Zidane zijn vertrek bij Real aan. Hij zat iets minder dan een jaartje zonder werk voordat hij op 11 maart 2019 terugkeerde, op het moment dat Real door Ajax al uit Europa was geknikkerd.

2019/20: ?
In totaal zat Zidane tot nu toe op de bank tijdens 22 knock-outwedstrijden in de Champions League. De balans: vijftien overwinningen (waarvan eentje na 120 minuten), drie gelijke spelen en vier nederlagen. Van de twaalf (over het algemeen Europese top)ploegen die hij trof, was er dus niet eentje die Real over twee wedstrijden wist uit te schakelen. Nu wacht Zidane zijn misschien wel zwaarste knock-outklus ooit. Na de 1-2 thuisnederlaag tegen Manchester City, moet Real Madrid vrijdagavond stunten in het Eithad Stadium.

Er zal iets speciaals nodig zijn om de aanvalsmachine van Pep Guardiola uit te schakelen. Maar als iemand het kan, dan is het het Real Madrid van 'de koning van de knock-outfase'.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.