Zidane negeert Bale voor Champions League-kraker in Manchester

Reacties

De rol van Gareth Bale bij Real Madrid lijkt definitief te zijn uitgespeeld. De Welshman is door Zinedine Zidane niet opgenomen in de wedstrijdselectie voor de Champions League-kraker tegen Manchester City, aankomende vrijdag in de achtste finales van het miljardenbal.

Zidane negeert Bale voor Champions League-kraker in Manchester
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
2 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Real verloor de heenwedstrijd in Estadio Santiago Bernabéu met 1-2 en zal in Engeland minstens twee keer moeten scoren om kans te houden op een plek bij de laatste acht. Dat moet de Spaanse kampioen zien te presteren zonder de hulp van aanvoerder Sergio Ramos, die geschorst is. Hij is desondanks in de 24-koppige wedstrijdselectie geholpen, om zijn ploeg te steunen.

Zidane meent de hulp van Bale niet nodig te hebben. De aanvaller is niet geschorst of geblesseerd, maar simpelweg gepasseerd voor de topper in het Etihad Stadium. Bale zat bij de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, uit tegen Leganés, ook al niet bij de selectie. Verschillende Spaanse media beweerden toen dat dit op verzoek van de speler zelf was.

Real werd kampioen in de thuiswedstrijd tegen Villarreal en ook in dit duel kwam Bale niet in actie. De aanvaller stapte na de 2-1 zege wel het veld op om het kampioensfeestje mee te vieren, maar zijn ploeggenoten zagen weinig reden om de aanvaller ook daadwerkelijk in de feestvreugde te betrekken. Bale stond er maar wat ongemakkelijk bij.

Naast Bale reizen ook James Rodríguez en Mariano Diaz niet mee naar Manchester. James staat volgens Spaanse media op het punt om een gevoelige transfer naar Reals buurman Atlético Madrid af te ronden, terwijl Mariano onlangs positief werd getest op het coronavirus. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.