Zelfs zijn eigen trainer kan Haaland niet stoppen

Reacties

Erling Haaland heeft bij de eerste officiële wedstrijd van het seizoen meteen een statement afgegeven. Dankzij een hattrick van het Noorse fenomeen won Borussia Dortmund eenvoudig in het bekerduel met Wehen Wiesbladen (0-3).

Zelfs zijn eigen trainer kan Haaland niet stoppen
© Pro Shots
SV Wehen Wiesbaden
SV Wehen Wiesbaden
0 - 3
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Na een half uur was de wedstrijd eigenlijk al beslist, aangezien Haaland al twee keer had toegeslagen. Toen de 21-jarige spits er vroeg in de tweede helft ook 0-3 van maakte, begon trainer Marco Rose met wisselen, om zijn basisspelers wat rust te gunnen, aangezien de Bundesliga volgende week begint. Het laatste half uur werden vijf spelers gewisseld, maar de belangrijkste van allemaal bleef staan.

Trainer Marco Rose speelde wel met de gedachte om Haaland naar de kant te halen, maar kwam daar al snel op terug, vertelde Sebastian Kehl, bij Dortmund deels verantwoordelijk voor de spelerszaken, achteraf bij Sky Germany: 'De trainer overwoog kort om Erling te wisselen in de slotfase. Maar toen besloot hij om maar op te passen, want Erling was zeker weten pissig geweest.'

Kehl was niet verrast door de hattrick van zijn meest waardevolle speler: 'Hij deed vandaag niets anders dan hij de afgelopen weken en maanden gedaan heeft. Hij is altijd hongerig naar doelpunten', zegt hij over Haaland, die toch bij Dortmund lijkt te blijven deze zomer, ondanks de massale belangstelling van de Europese top.

Chelsea legde vorige maand een bod van boven de honderd miljoen euro neer voor Haaland, maar dat werd door Dortmund resoluut van tafel geveegd. De Londenaren gaan nu voor Romelu Lukaku. Dortmund wil Haaland koste wat het kost behouden, ook als hij volgend jaar voor de gelimiteerde transfersom van zo'n 75 miljoen euro vertrekt.

Kehl herhaalde nog maar eens dat ook de coronacrisis het standpunt van Dortmund niet verandert. 'Nee, wij zijn heel duidelijk geweest. Erling voelt zich heel comfortabel bij ons, hij wil iets bereiken met het team en ik heb totaal niet het gevoel dat hij wil vertrekken. Haaland zelf reageerde er heel kort op tegenover Sky: 'Ik ben trots deel uit te maken van deze club.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.