Malen ziet hattrickheld Haaland uitblinken bij Dortmund-debuut

Reacties

Donyell Malen heeft zaterdagavond zijn eerste officiële minuten gemaakt in het shirt van Borussia Dortmund. In het bekerduel met SV Wehen Wiesbaden maakte de Nederlander ruim twintig minuten voor tijd zijn opwachting.

Malen ziet hattrickheld Haaland uitblinken bij Dortmund-debuut
SV Wehen Wiesbaden
SV Wehen Wiesbaden
0 - 3
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

De stand was op dat moment al 0-3 door een hattrick van wie anders dan Erling Haaland. Het Noorse fenomeen had het vizier tijdens het eerste officiële duel van het seizoen direct op scherp staan en voltrok hoogstpersoonlijk het vonnis over de club uit de 3. Bundesliga, waar Thijmen Goppel de hele wedstrijd speelde. De Nederlander kwam deze zomer over van Roda JC.

Malen zag de doelpunten van Haaland op dat moment nog toe van de zijlijn, maar mocht Haaland halverwege de tweede helft vergezellen in de aanval. De Oranje-international, die vorige maand voor naar verluidt dertig miljoen euro de overstap maakte van PSV naar Dortmund, kwam binnen de lijnen voor Steffen Tigges. In de slotfase was Malen nog dicht bij zijn eerste doelpunt in Duitse dienst.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Malen was overigens niet de enige Nederlander die zaterdag debuteerde op de Duitse velden. Bij RB Leipzig maakte Brian Brobbey eerder op de dag zijn entree. Net als Malen mocht de voormalig Ajax-aanvaller in de tweede helft invallen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.