Brobbey debuteert met ruime bekeroverwinning bij RB Leipzig

Reacties

Brian Brobbey heeft zijn officiële debuut gemaakt in het shirt van RB Leipzig. De van Ajax overgekomen aanvaller viel in tijdens het bekerduel met SV Sandhausen.

Brobbey debuteert met ruime bekeroverwinning bij RB Leipzig
Sandhausen
Sandhausen
0 - 4
RB Leipzig
RB Leipzig

Brobbey verliet de Amsterdammers deze zomer transfervrij, maar kende een valse start bij RB Leipzig. De negentienjarige aanvaller haakte in aanloop naar het EK met Jong Oranje af met een blessure en moest daardoor lang wachten op zijn eerste minuten in het shirt van zijn Duitse werkgever.

In het DFB Pokal-duel met SV Sandhausen mocht Brobbey ruim twintig minuten voor tijd zijn opwachting maken. De voormalig Ajacied nam de plek in van concurrent André Silva, die voor een miljoenenbedrag werd overgenomen van Eintracht Frankfurt. Dankzij doelpunten van Willi Orban, Amadou Haidara en Christopher Nkunku was de stand op dat moment 0-3 in het voordeel van de bezoekers.

De nummer twee van de Bundesliga won uiteindelijk met 0-4 door een doelpunt van een andere debutant: Dominik Szoboszlai. Het Hongaarse talent speelt al sinds de winterstop van het vorige seizoen bij Leipzig, maar kwam vanwege een hardnekkige blessure nog niet in actie.

Lokomotive Leipzig
Lokomotive Leipzig
0 - 3
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Met Nederlanders Daley Sinkgraven en Jeremie Frimpong in de basis was Bayer Leverkusen zaterdag met 0-3 te sterk voor Lokomotive Leipzig. Bij de bezoekers namen Kerem Demirbay (2x) en Karim Bellarabi de doelpunten voor hun rekening. 

Overige uitslagen

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.