Naweeën van Jong Oranje-blessure spelen Brobbey parten bij Leipzig

Reacties

Brian Brobbey traint voorlopig nog niet met zijn nieuwe ploeggenoten bij RB Leipzig. De negentienjarige spits kampt nog met de naweeën van de hamstringblessure die hij in mei opliep bij Jong Oranje op het EK Onder-21.

Naweeën van Jong Oranje-blessure spelen Brobbey parten bij Leipzig
© Pro Shots

Brobbey moest door die blessure een streep zetten door de knock-outfase van het EK, waarin Jong Oranje in de halve finale strandde tegen Duitsland. Anderhalve maand later blijkt de voormalig spits van Ajax nog niet volledig hersteld. Leipzig meldt dat dat de transfervrij aangetrokken nieuweling de komende dagen de belasting nog voorzichtig opbouwt om de genezing van zijn blessure optimaal te laten verlopen. Aan het einde van deze week keert hij vervolgens terug naar Leipzig.

Het is voor Brobbey een kleine tegenvaller nu hij aan het avontuur bij zijn nieuwe club begint. De beresterke Amsterdammer kon ook zijn contract bij Ajax verlengen, maar koos uiteindelijk voor een vierjarige verbintenis bij Leipzig. Als belangrijke reden noemde de bij Ajax opgeleide spits de toename van de concurrentie door de komst van Sébastien Haller. Ook bij Leipzig is die echter flink. Onlangs trok de nummer twee van vorig seizoen de Portugese topschutter André Silva aan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gerelateerde artikelen
Meer RB Leipzig
Meer over RB Leipzig
Meer Brobbey
Meer over Brobbey
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.