Brobbey haakt af en mist EK met Jong Oranje

Reacties

Jong Oranje moet nog geen week voor de belangrijke EK-wedstrijd tegen Jong Frankrijk weer een flinke dreun verwerken. Brian Brobbey heeft het trainingskamp van de Nederlandse talenten verlaten met een blessure en kan niet in actie komen tijdens het tweede deel van het eindtoernooi. Eerder haakte ook onder anderen Noa Lang al af.

Brobbey haakt af en mist EK met Jong Oranje
© Pro Shots
Nederland O21
Nederland O21
2 - 1
Frankrijk O21
Frankrijk O21

Het nieuws over Brobbey meldt de KNVB woensdagmiddag. De bond doet geen uitspraak over de aard van de blessure van Brobbey, die na dit seizoen de overstap maakt van Ajax naar RB Leipzig. De spits kwam in de groepsfase in totaal tot zestig minuten voor Jong Oranje. Met Brobbey als invaller werd de knock-outfase bereikt via remises tegen Jong Roemenië (1-1) en Jong Duitsland (1-1) en een 6-1 overwinning op Jong Hongarije. In die laatste wedstrijd scoorde Brobbey.

Coach Erwin van de Looi roept geen vervanger op voor Brobbey, waardoor Jong Oranje met 21 spelers afreist naar Hongarije voor de knock-outfase van het EK Onder-21. Van de Looi kan in de kwartfinalewedstrijd tegen Jong Frankrijk teren op Myron Boadu (AZ) en Kaj Sierhuis (Stade Reims) als spitsen, terwijl ook Justin Kluivert als spits uit de voeten kan. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.