Dreun voor Jong Oranje: Noa Lang haakt geblesseerd af voor EK

Reacties

Noa Lang is geblesseerd afgehaakt voor het EK Onder-21 dat later deze maand wordt afgemaakt in Hongarije en Slovenië. De aanvaller van Club Brugge kampt met een zware hamstringblessure. Ook Deyovaisio Zeefuik (niet fit) en Ludovit Reis (clubverplichtingen) doen niet mee aan het EK.

Dreun voor Jong Oranje: Noa Lang haakt geblesseerd af voor EK
© Pro Shots

Club Brugge meldde dat Lang kampte met een lichte blessure en daardoor het thuisduel met nummer twee RC Genk zondag aan zich voorbij moet laten gaan, maar de kwestuur blijkt een stuk ernstiger. De ex-Ajacied kampt met een scheur in de hamstring, waardoor hij lang uit de roulatie is. Het EK, dat van 31 mei tot en met 6 juni verder gaat, is sowieso niet haalbaar.

Donderdag kroonde Lang zich tot kampioen met Club Brugge, maar tijdens de festiviteiten die volgden op de landstitel kwam hij negatief in het nieuws. Met de fans zong hij een omstreden anti-Anderlecht-lied, maar zaterdag liet de aanvaller weten niemand beledigd te willen hebben. Eerder had zijn club zich ook al achter Lang geschaard.

Ook Hertha BSC-back Zeefuik is er dus niet bij omdat hij niet fit is. Daarnaast ontbreekt middenvelder Reis omdat hij op 27 en 30 mei met zijn club VfL Osnabrück nog play-offs om handhaving in de Tweede Bundesliga moet spelen. De KNVB laat weten dat spits Kaj Sierhuis (van Stade Reims) en verdediger Mats Knoester (van Heracles Almelo) zijn opgeroepen als vervangers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland O21
Meer over Nederland O21
Meer UEFA Onder 21 Kampioenschap
Meer over UEFA Onder 21 Kampioenschap
Meer N. Lang
Meer over N. Lang
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.