Lang in de race voor twee Belgische eretitels na sensationeel seizoen

Reacties

Noa Lang maakt kans op de titel Profvoetballer van het Jaar in België. De smaakmaker van Club Brugge is een van de drie genomineerden. Dat heeft de Jupiler Pro League donderdagmiddag bekendgemaakt. 

Lang in de race voor twee Belgische eretitels na sensationeel seizoen
© Pro Shots

Lang groeide in rap tempo uit tot een ware sensatie in België sinds Club Brugge hem begin dit seizoen op huurbasis overnam van Ajax. Zo was de jeugdinternational in Jupiler Pro League alleen al goed voor vijftien goals en zeven assists namens Club. Het kwam de 21-jarige aanvaller al op een stroom aan complimenten te staan en nu lonkt dus ook een fraaie eretitel voor Lang.

Lang kan in de voetsporen treden van ploeggenoot Hans Vanaken, die de prijs (die vorig jaar niet werd uitgereikt) in 2018 en 2019 won. Zijn concurrenten zijn RC Genk-aanvaller Paul Onuachu en Beerschot-middenvelder Raphael Holzhauser. Voor de titel Jongere van het Jaar is Lang ook genomineerd, samen met Anouar Ait El Hadj (Anderlecht) en ploeggenoot Charles De Ketelaere.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De titel Profvoetballer van het Jaar is overigens niet hetzelfde als de Belgische Gouden Schoen. Die wordt jaarlijks uitgereikt door de krant Het Laatste Nieuws en heeft het meeste aanzien. Begin dit jaar won Antwerp FC-aanvaller Lior Rafaelov de trofee. De jaren ervoor ging die naar Hans Vanaken (2018 en 2019) en Ruud Vormer (2017). 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Club Brugge
Meer over Club Brugge
Meer N. Lang
Meer over N. Lang
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.