Lang en ploeggenoten wekken Belgische woede tijdens titelfeest

Reacties

Voor Noa Lang dreigt het kampioensfeest van Club Brugge nog een staartje te krijgen. De aanvaller en zijn ploeggenoten zorgden voor ophef.

Lang en ploeggenoten wekken Belgische woede tijdens titelfeest
© Pro Shots

Na het binnenhalen van de titel zong Lang voor de Brugse aanhang een omstreden anti-Anderlecht-lied. Voormalig premier en huidig Minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès noemde het verwerpelijk. 'Onaanvaardbaar, ondraaglijk en hoort niet thuis in onze samenleving. We moeten het even krachtig bestrijden als alle andere vormen van racisme.' Excuses en een straf van de Belgisch bond worden geëist.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Club Brugge schaart zich achter Lang. 'Noa Lang was jarenlang speler bij Ajax en gaf al verschillende malen aan ook supporter te zijn van die ploeg. Ajax draagt de geuzennaam joden met trots. Als Noa Lang gisteravond na het behalen van de landstitel meezong met onze supporters dan is daar geen enkele antisemitische ondertoon aan gekoppeld. Noa wou op geen enkele manier iemand kwetsen of beledigen en het spijt ons als dit wel gebeurd is', aldus de club in een statement.

Sowieso was niet iedereen gelukkig met het uitbundige feest van Club Brugge. De plaatselijke politie constateerde tot haar ongenoegen dat trainer Philippe Clement en enkele spelers letterlijk op handen werden gedragen. 'Ik begrijp de euforie na een titel. Echt waar', zegt de Brugse korpschef Dirk Van Nuffel in Het Nieuwsblad. 'Maar dit kan absoluut niet. Ik dacht trouwens dat die spelers net tegen het virus beschermd moesten worden.'

Het feestje blijft niet zonder gevolgen. De betrokkenen kunnen rekenen op een straf. 'Iedereen van wie op beeld te zien is dat ze zich niet aan de maatregelen hielden. Ook zij die door onze mensen ter plaatse gezien werden. We zullen maximaal verbaliseren. Want dit kan niet door de beugel. Het is een belediging voor iedereen die zijn of haar verjaardagsfeest in het water zag vallen. En dan zwijg ik nog van mensen die in heel beperkte kring afscheid moesten nemen van hun dierbaren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.