Definitieve EK-selectie Jong Oranje: wel Rensch en Stengs, geen Ihattaren

Reacties

Erwin van de Looi heeft zijn selectie bekendgemaakt voor het EK-Onder 21. Onder anderen Calvin Stengs, Devyne Rensch en Noa Lang gaan strijden om de Europese titel. Mo Ihattaren is buiten de selectie gelaten.

Definitieve EK-selectie Jong Oranje: wel Rensch en Stengs, geen Ihattaren
© Pro Shots
Nederland O21
Nederland O21
2 - 1
Frankrijk O21
Frankrijk O21

Van de Looi had met zijn voorlopige selectie al voorgesorteerd, waarbij geen ruimte was voor Teun Koopmeiners, Jurriën Timber en Cody Gakpo. Die waren opgenomen in de voorselectie van Oranje en daarom niet beschikbaar voor Jong Oranje. Dat blijkt ook uit de definitieve selectie van Jong Oranje.

Ajax is hofleverancier voor Jong Oranje. Brian Brobbey, Devyne Rensch (de enige debutant), Kjell Scherpen, Jurgen Ekkelenkamp en Perr Schuurs vormen het Amsterdamse smaldeel, waar AZ wordt vertegenwoordigd door Stengs, Dani de Wit en Myron Boadu. Feyenoorders Justin Bijlow en Tyrell Malacia zijn geselecteerd, terwijl Jordan Teze de PSV-eer hoog houdt. Stengs en Azor Matusiwa (FC Groningen) zijn nieuw ten opzichte van de selectie die werd gebruikt voor de groepsfase.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het EK Onder-21 is verdeeld over twee periodes. Jong Oranje speelde tussen 24 en 30 maart al de groepsfase van het EK. In Hongarije werd gelijkgespeeld tegen Roemenië en Duitsland (tweemaal 1-1) en ter afsluiting gewonnen van Hongarije (6-1). Daardoor schaarden de Nederlandse talenten zich bij de laatste acht.

De kwartfinale tegen Jong Frankrijk staat voor maandag 31 mei (18.00 uur) op het programma. Bij winst is Jong Denemarken of Jong Duitsland op donderdag 3 juni de tegenstander in de halve finale. Op zondag 6 juni (21.00 uur) is de EK-finale. Ook de leeftijdgenoten van Spanje, Kroatië, Portugal en Italië zitten nog in het toernooi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.