Lang en Stengs moeten genoegen nemen met Jong Oranje

Reacties

Jong Oranje-trainer Erwin van de Looi heeft zijn 31-koppige voorselectie voor de knock-outfase van het EK bekendgemaakt. Daarin zitten ook spelers als Calvin Stengs en Noa Lang, die (in meer of mindere mate) genoemd werden bij het grote Oranje.

Lang en Stengs moeten genoegen nemen met Jong Oranje
© Pro Shots
Nederland O21
Nederland O21
2 - 1
Frankrijk O21
Frankrijk O21

Ajax is hofleverancier met vijf spelers: doelman Kjell Scherpen, verdedigers Devyne Rensch en Perr Schuurs, middenvelder Jurgen Ekkelenkamp en spits Brian Brobbey. AZ levert met Stengs, Myron Boadu en Dani de Wit drie spelers, net als Feyenoord (Justin Bijlow, Tyrell Malacia en Lutsharel Geertruida). Namens PSV zitten Mohamed Ihattaren en Jordan Teze bij de groep.

Andere blikvanger is Noa Lang. De uitblinker van Club Brugge werd ook voorzichtig genoemd voor Oranje, net als bijvoorbeeld Stengs, maar moet 'genoegen nemen' met het EK Onder-21. Vanuit de buitenlandse competities mogen onder anderen Sven Botman (Lille OSC), Mitchel Bakker (Paris Saint-Germain) en Justin Kluivert (RB Leipzig) hopen op deelname. Op vrijdag 21 mei wordt de definitieve groep bekendgemaakt.

Frank de Boer (bondscoach van het grote Oranje) gaf eerder op de middag al aan hoe hij en Van de Looi omgaan met het samenstellen van de twee selecties. 'In goed overleg. Wij hebben altijd eerste keus, natuurlijk. Een aantal jongens in de voorselectie zou ook nog terug kunnen naar Jong Oranje, die spelen ook een mooi toernooi', zo doelt hij op spelers als Teun Koopmeiners, Jurriën Timber en Cody Gakpo, die bij de voorselectie van het Nederlands elftal zitten, maar ook nog voor Jong Oranje mogen spelen. De Boer: 'Uiteindelijk beslis ik wie ik mee ga nemen, er zijn genoeg jongens die daar wel voor in aanmerking komen.'

Schema Jong Oranje
De ploeg van Van de Looi speelde tussen 24 en 30 maart al de groepsfase van het EK. In Hongarije werd gelijkgespeeld tegen Roemenië en Duitsland (tweemaal 1-1) en ter afsluiting gewonnen van Hongarije (6-1). Daardoor schaarden de Nederlandse talenten zich bij de laatste acht.

De kwartfinale tegen Jong Frankrijk staat voor maandag 31 mei (18.00 uur) op het programma. Bij winst is Jong Denemarken of Jong Duitsland op donderdag 3 juni de tegenstander in de halve finale. Op zondag 6 juni (21.00 uur) is de EK-finale. Ook de leeftijdgenoten van Spanje, Kroatië, Portugal en Italië zitten nog in het toernooi.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.