Jong Oranje wacht krachtmeting met Jong Frankrijk in kwartfinale EK

Reacties

Jong Oranje kan de borst natmaken voor de kwartfinale van het EK Onder-21. De ploeg van Erwin van de Looi stuit op Jong Frankrijk en wacht zodoende een pittige opgave.

Jong Oranje wacht krachtmeting met Jong Frankrijk in kwartfinale EK
© Pro Shots

De Fransen beschikken over een behoorlijk talentvolle generatie en reisden met spelers als Colin Dagba (Paris Saint-Germain), Jules Koundé (Sevilla), Matteo Guendouzi (Hertha BSC) en Eduardo Camavinga (Stade Rennes) af naar het EK. De verwachtingen waren hooggespannen, maar Jong Frankrijk verloor de openingswedstrijd van Jong Denemarken. Vervolgens werd wel Jong Rusland verslagen.

Woensdag maakte de ploeg van Sylvain Ripoll geen fout tegen Jong IJsland (0-2, goals van Guendouzi en Odsonne Edouard) en dus plaatste het zich met zes punten voor de knock-outfase van het EK. Omdat de Denen met 3-0 van Jong Rusland wonnnen, eindigen zij met negen uit drie bovenaan de groep. Jong Frankrijk finisht als tweede en treft in de volgende ronde nu Jong Oranje, groepswinnaar van poule A.

Het EK wordt op maandag 31 mei hervat. Jong Oranje en Jong Frankrijk staan tegenover elkaar in Boedapest. De overige kwartfinales zijn Jong Denemarken - Jong Duitsland, Jong Spanje - Jong Kroatië en Jong Portugal - Jong Italië. De halve finales worden op woensdag 3 juni gespeeld; de finale in Ljubljana is op zondag 6 juni.

Jong Engeland
Jong Engeland, met daarin PSV'er Noni Madueke, beleefde een nachtmerrie. De ploeg van Aidy Boothroyd werd vooraf gezien als een van de topkandidaten voor de eindzege, maar verloor zijn eerste twee groepswedstrijden en stond daardoor al aan de rand van de afgrond. De Engelsen leken woensdag echter de laatste strohalm te pakken, toen zij op een 0-2 voorsprong kwamen tegen Jong Kroatië.

Omdat Jong Portugal zijn plicht deed tegen Jong Zwitserland (0-3 zege) zou een 0-2 overwinning voor Jong Engeland voldoende zijn geweest voor een plek in de volgende ronde. In blessuretijd ging het echter toch nog mis: Domagoj Bradaric maakte er met een geweldig schot 1-2 van en daardoor gaan niet de Engelsen, maar de Kroaten op doelsaldo naar de kwartfinale. 

Madueke zat tijdens de groepsfase voor het eerst bij de selectie van Jong Engeland. De aanvaller bleef in de openingswedstrijd tegen Jong Zwitserland op de bank, maar had tegen Jong Portugal een basisplaats. Tegen Jong Kroatië kwam Madueke nu weer niet in actie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.