RB Leipzig-baas probeert twijfels rond Brobbey weg te nemen

Reacties

Oliver Mintzlaff is er zeker van dat Brian Brobbey het snel naar zijn zin zal hebben bij RB Leipzig. De algemeen directeur van de Bundesliga-club probeert het 'achtergrondlawaai' rond de ex-Ajacied te negeren.

RB Leipzig-baas probeert twijfels rond Brobbey weg te nemen
© Pro Shots

Brobbey begint maandag officieel aan zijn avontuur bij Leipzig, hij zal zich dan voor het eerst melden bij de ploeg van de nieuwe trainer Jesse Marsch. De negentienjarige spits weigerde zijn contract bij Ajax te verlengen en tekende een verbintenis in Duitsland, maar vervolgens ontstond er twijfel. De technisch directeur die Brobbey naar Leipzig haalde vertrok en de Nederlandse jeugdinternational zag zijn beoogde trainer (Julian Nagelsmann) naar Bayern München verkassen. Ajax-coach Erik ten Hag sprak in mei nog de hoop uit dat de spits alsnog actief zou blijven in Amsterdam.

In Duitsland is de onrust rond de transfervrije overgang ook opgepikt. Mintzlaff wordt er zondag naar gevraagd door BILD. Is de Leipzig-baas niet bang dat Brobbey een 'Problem-Profi' wordt? 'Brobbey heeft gewoon een contract getekend bij ons en ik bekijk de situatie heel ontspannen. Al het andere is onbelangrijk achtergrondlawaai. Maar dat hoort ook bij de voetbalwereld.'

De Duitse bestuurder gaat verder: 'Jesse Marsch en ik hebben al met de speler gesproken en we kijken uit naar de samenwerking met Brian. Hij komt hier op 5 juli en nadat hij zijn RB-kleren heeft gekregen en zijn eerste trainingen achter de rug heeft, zal hij snel plezier hebben. We zijn blij dat we hem hebben aangetrokken.'

Brobbey kan in het weekend van 7 augustus officieel debuteren voor de nummer twee van het voorbije Bundesliga-seizoen. Dan staat voor RB Leipzig een bekerduel met SV Sandhausen op het programma. Een week later begint het nieuwe Bundesliga-seizoen voor de topclub met een uitwedstrijd tegen FSV Mainz 05.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.