Brobbey krijgt man van 28 goals als concurrent

Reacties

Brian Brobbey gaat bij RB Leipzig een pittige concurrentiestrijd tegemoet. Zijn nieuwe werkgever heeft vrijdag namelijk André Silva gepresenteerd als nieuwe aanwinst. De Portugees komt na een geweldig seizoen over van Eintracht Frankfurt.

Brobbey krijgt man van 28 goals als concurrent
© Pro Shots

Silva tekent een contract tot medio 2026 bij Leipzig. 'Deze club heeft veel ambitie en ik wil daar graag aan meehelpen', zegt de spits op de clubwebsite van zijn nieuwe werkgever. 'Het liefst doe ik dat met zo veel mogelijk doelpunten. Ik wil op het allerhoogste niveau spelen en dat kan hier in de Champions League. Met Leipzig kan ik meespelen in de koningsklasse.'

De Portugees was deze zomer met zijn land actief op het EK, maar kon zijn stap naar Leipzig afronden nadat Portugal werd uitgeschakeld door België in de achtste finale. Silva kwam tot drie duels op het EK, maar kwam niet tot scoren op het Europese eindtoernooi. Opmerkelijk, want Silva was afgelopen seizoen goed voor liefst 28 doelpunten in de Bundesliga. Alleen Robert Lewandowski (41) maakte meer goals op het hoogste niveau van Duitsland.

Silva speelde in het seizoen 2019/20 op huurbasis voor Frankfurt, dat hem daarna definitief overnam van AC Milan. De aanvaller kwam in 71 wedstrijden voor de Duitse club tot 45 goals en vijftien assists.

Brobbey
Brobbey maakte dit jaar bekend de transfervrije overstap naar Leipzig te maken. De ex-Ajacied kwam met Ajax niet tot een overeenstemming om zijn aflopende contract te verlengen. In Amsterdam maakte Brobbey naam met belangrijke doelpunten en assists tegen onder andere Lille (Europa League) en Willem II (Eredivisie).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.