Zelfs Krul brengt 'beste penaltynemer ter wereld' niet uit zijn evenwicht

Reacties

Tot twee keer toe kreeg Tim Krul zaterdag de kans om iets te doen aan de perfecte penaltystatus van Ivan Toney bij Brentford, maar tot twee keer toe bleef de spits uiterst kalm in het duel met de Norwich City-doelman. Manager Thomas Frank van de promovendus stond er niet van te kijken.

Zelfs Krul brengt 'beste penaltynemer ter wereld' niet uit zijn evenwicht
© Pro Shots
Norwich City
Norwich City
1 - 3
Brentford
Brentford

Krul deed er alles aan om Toney (25) uit zijn concentratie te halen, maar de aanvaller bleef uiterst stoïcijns.

'Voor mij is hij de beste strafschoppennemer ter wereld', zo zei Frank na de 1-3 zege tegen de BBC. 'We wisten dat Krul zoiets zou doen (de Nederlander probeerde de bal af te pakken van Toney, red.). Toen Tim op hem af kwam lopen, draaide Ivan zich gewoon om.'

Toney, die ook nog een velddoelpunt produceerde en dus een hattrick liet aantekenen, heeft in alle competities nu zestien van zijn zestien strafschoppen namens Brentford benut. Pakken we zijn hele loopbaan erbij, dan zette hij 22 van zijn 23 penalty's om. Alleen in oktober 2018 ging het mis, toen Toney faalde namens Peterborough United.

Het was zaterdag pas de tweede keer dat de aanvaller in dezelfde wedstrijd twee keer mocht aanleggen vanaf elf meter. Eerder deed Toney dat in oktober 2016 in dienst van Shrewsbury tegen Northampton Town in de League One.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.