Zelfs in de specialiteit van Luuk de Jong blinkt concurrent En-Nesyri uit

Reacties

Luuk de Jong heeft woensdagavond moeten toezien hoe concurrent Youssef En-Nesyri wederom de show stal voor Sevilla. De Marokkaanse spits maakte een zeer fraaie kopgoal in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Elche.

Zelfs in de specialiteit van Luuk de Jong blinkt concurrent En-Nesyri uit
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
2 - 0
Elche
Elche

Door nederlagen in de afgelopen weken tegen Borussia Dortmund in de Champions League en Barcelona in het toernooi om de Copa del Rey kan Sevilla zich dit seizoen volledig richten op het restant van La Liga. Zondag herpakte de ploeg van Julen Lopetegui zich al in de nationale competitie door de derby tegen Real Betis (1-0) te winnen. Het was En-Nesyri die toen de enige goal van de wedstrijd maakte. De Jong mocht slechts de laatste minuutjes meedoen bij Sevilla, waarvoor En-Nesyri ook al twee keer trefzeker was in de return tegen Borussia Dortmund.

Daarmee laat En-Nesyri de hoop van De Jong op speelminuten steeds meer afnemen. En-Nesyri had voor de return met Borussia Dortmund nog zeven wedstrijden op rij niet gescoord terwijl De Jong in die reeks drie keer tot scoren kwam. De Nederlander maakte onder meer een heerlijke hakgoal tegen Osasuna. In de thuiswedstrijd tegen Elche moest De Jong echter gewoon weer plaatsnemen op de bank en daar zag hij hoe zijn concurrent weer steeds beter in vorm komt.

De Nederlander zag hoe En-Nesyri vlak voor rust weer tot scoren kwam. Met een ongekend fraaie kopgoal zorgde de Marokkaanse spits voor een 1-0 ruststand. Waar in Nederland juist De Jong geassocieerd wordt met kopgoals, daar is het toch echt En-Nesyri die in La Liga de meeste kopgoals op zijn naam heeft staan. Zich onderscheiden met zijn specialisme wordt voor De Jong dus nóg moeilijker gemaakt door zijn concurrent.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De kopgoal van En-Nesyri leek lange tijd ook de enige goal te worden, maar vlak voor tijd hakte Franco Vázquez de bal nog handig binnen. Daarmee kwam er een fraaie afronding van een aanval die op de middenstip begon bij een gewonnen duel door De Jong. De Nederlandse spits loste namelijk in de 88ste minuut En-Nesyri nog af. Met De Jong, en ook invaller Karim Rekik, binnen de lijnen werd de zege veiliggesteld en daarmee kwam Sevilla op 54 punten: drie minder dan Real Madrid, vijf minder dan Barcelona en negen minder dan koploper Atlético Madrid.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
5
Real Sociedad
38
17
11
10
59-38
+21
62
6
Real Betis Sevilla
38
17
10
11
50-50
0
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.