De Jong steelt de Sevilla-show met fabelachtige hakgoal

Reacties

Sinds 4 oktober 2020 had Luuk de Jong niet meer gescoord in La Liga, tot maandagavond. Mede dankzij een absolute beauty van de Nederlander won Sevilla bij Osasuna, waardoor het in de stand nu over het Barcelona van trainer Ronald Koeman heen wipt.

De Jong steelt de Sevilla-show met fabelachtige hakgoal
© Pro Shots
Osasuna
Osasuna
0 - 2
Sevilla
Sevilla

De Jong was vorig seizoen zeker in het door Sevilla gewonnen Europa League-toernooi de grote man, maar moet het dit seizoen vooral doen met een rol op het tweede plan. Midweeks was hij (tot zijn eigen vreugde) echter weer eens trefzeker, in het met 2-3 verloren Champions League-duel tegen Borussia Dortmund. Mede dankzij die treffer kreeg de Nederlander maandagavond wederom de kans, op bezoek bij Osasuna.

En die kans pakte hij. Vlak na rust kreeg hij een lage voorzet van Munir El Haddadi, die hij op schitterende wijze binnenwerkte. Met een hakje achter het standbeen langs veegde hij de bal werkelijk fabelachtig in de verre hoek. Dat was overigens de 0-2, omdat Diego Carlos (rake kopbal uit een corner) al vroeg in de wedstrijd voor de openingstreffer had gezorgd voor de ploeg waar ook Karim Rekik in de basis stond.

In de slotfase werd De Jong nog gewisseld voor Youssef En-Nesyri, de man die hem dit seizoen zo vaak overvleugelt, maar gescoord werd er niet meer. Daardoor heeft de ploeg van trainer Julen Lopetegui nu vijf keer op rij de nul gehouden in de competitie. Door de simpele zege wipt Sevilla bovendien naar de derde plek in La Liga. Het passeert Barcelona, dat dit weekend in eigen huis een behoorlijke dreun kreeg van Cádiz.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.