Dramaweek Barça: Cádiz bederft middag van de hoop voor Koeman

Reacties

Barcelona heeft in het weekend waarin de aanval op Atlético Madrid echt geopend kon worden een nieuwe dreun geïncasseerd. In de slotfase ging het volledig mis tegen Cádiz, door een onhandige overtreding van Clément Lenglet.

Dramaweek Barça: Cádiz bederft middag van de hoop voor Koeman
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 1
Cádiz
Cádiz

Barcelona had flink wat recht te zetten in eigen huis. Niet alleen werd eerder dit seizoen nog met 2-1 verloren van Cádiz, natuurlijk volgde er na de pijnlijke 1-4 nederlaag in de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain van afgelopen dinsdag een storm van kritiek. Het povere spel van Barça en Messi in die wedstrijd viel samen met een imposant optreden van Kylian Mbappé bij PSG. Een dag later schitterde Erling Haaland namens Borussia Dortmund in Sevilla. Het was voor veel Spaanse media reden de vraag op te werpen: zijn we al niet in het tijdperk van Haaland en Mbappé beland?

Het is maar zeer de vraag of Messi gevoelig is voor die discussie. Feit is wel dat hij als vanouds een absolute hoofdrol vertolkte tegen Cádiz. Barcelona (waar Sergiño Dest een basisplaats had ondanks kritiek van Ronald Koeman) was extreem dominant, maar had wel moeite om duur de muur van de bezoekers heen te breken. Cádiz-doelman Jeremias Ledemsa liet zich daarbij van zijn beste kant zien, onder meer met een redding op een fraai schot van Messi. In de 32ste minuut werd de ban alsnog gebroken, nadat de bal op de stip ging na een overtreding op Pedri. Messi ging achter de bal staan en benutte de strafschop uiterst koeltjes. Het was voor de 33-jarige Argentijn alweer zijn zestiende goal van het seizoen in La Liga.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Frustrerend was het voor Messi dat de rest opnieuw bij hem achter bleef. Barcelona had dan wel erg veel balbezit, het lukte de ploeg maar niet meer afstand te nemen van de bezoekers. In het overvolle strafschopgebied van Cádiz ontbrak het aan scherpte bij onder anderen Ousmane Dembélé en Antoine Griezmann, terwijl Frenkie de Jong in de gevarenzone ook eens niet het verschil kon maken.

Dat leek zonder gevolgen te blijven, want na een kans voor Ruben Sobrino kort na de goal van Messi was Cádiz niet erg gevaarlijk meer geweest. Tot vlak voor tijd. Lenglet ging in de fout met een onhandige overtreding op Sobrino, die met zijn rug naar het Barcelona-doel stond. De actie was volledig onnodig, maar mededogen vanuit de arbitrage was er natuurlijk niet. Álex Fernández (de broer van Real Madrid-verdediger Nacho Fernández) klopte Marc-Ándre ter Stegen vanaf elf meter.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo eindigde de wedstrijd dramatisch voor Barcelona. De ploeg had een gouden kans om de achterstand op Atlético terug te brengen tot zes punten, nadat de koploper in liefst drie van de laatste vier competitiewedstrijden niet gewonnen had. In Europa is Barça na de forse nederlaag tegen PSG al een illusie armer. In La Liga had de ploeg na zondagmiddag een flinke dosis hoop rijker moeten zijn. Des te frustrerender is de 1-1 tegen Cádiz voor Koeman.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.