Koeman zeer kritisch op Dest: 'Het moet agressiever en meer geconcentreerd'

Reacties

In december werd hij nog vergeleken met Dani Alves, maar inmiddels heeft Sergiño Dest het een stuk lastiger bij Barcelona. Midweeks kreeg de voormalig Ajacied geen grip op Kylian Mbappé in het Champions League-duel met Paris Saint-Germain en ook Ronald Koeman vindt dat er genoeg ruimte is voor verbetering bij Dest.

Koeman zeer kritisch op Dest: 'Het moet agressiever en meer geconcentreerd'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 1
Cádiz
Cádiz

In aanloop naar het thuisduel met Cádiz van zondagmiddag blikte Koeman nog terug op het Champions League-duel met PSG. Het was de coach logischerwijs niet ontgaan dat Dest het lastig had. De vleugelverdediger werd twintig minuten voor tijd uit zijn lijden verlost door Óscar Mingueza. 'Misschien kwam het omdat hij de laatste tijd niet constant heeft gespeeld en met wat blessures te maken heeft gehad', probeerde Koeman te gissen naar de reden voor het zwakke spel van Dest.

'Inmiddels is hij fysiek wel in orde, maar hij is pas twintig en heeft dus nog genoeg te leren. Hij moet agressiever worden en meer geconcentreerd. Hij heeft nog te veel periodes in de wedstrijd waarbij hij niet voor de volle honderd procent gefocust is. Daar hebben we ook met hem over gesproken', aldus Koeman.

Dest kwam afgelopen jaar voor ruim twintig miljoen euro over van Ajax en kwam in alle competities al tot 27 wedstrijden voor Barça. 'Hij is een jonge speler dus het is oké dat hij nog veel moet leren. Maar hij moet het wel gáán leren. Hij heeft veel positieve punten waarmee hij het team kan helpen. Het is ook een grote stap van Nederland naar Barcelona. Hij heeft wat tijd en advies nodig, maar het begint uiteindelijk bij de speler zelf.'

Titelstrijd
De voormalig Ajacied is wel gewoon opgenomen in de selectie voor het duel met Cádiz, waarin Barcelona de druk op Atlético Madrid wil opvoeren. Atlético verloor namelijk in eigen huis van Levante. Daardoor kan Barça de achterstand verkleinen tot zes punten en daarmee is de titel in La Liga ineens de meest realistische optie op een prijs voor Koeman en consorten. Al houdt de coach zelf ook hoop op de Copa del Rey, ondanks de 2-0 nederlaag in het eerste duel met Sevilla.

'Ik denk dat we dat nog om kunnen draaien. Het is nog niet over totdat we die tweede wedstrijd gespeeld hebben. De Champions League wordt lastig, maar in de competitie verkeren we in een goede vorm. Hoewel we afhankelijk zijn van de concurrentie, ben ik niet zo negatief als jullie nu zijn', zo pareerde Koeman de kritiek dat Barça mogelijk na het seizoen zonder eremetaal in handen staat.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
5
Real Sociedad
38
17
11
10
59-38
+21
62
6
Real Betis Sevilla
38
17
10
11
50-50
0
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.