Hoop voor Koeman: El Comandante blaast tegen Atlético titelstrijd nieuw leven in

Reacties

De kans is levensgroot dat de voorsprong van Atlético Madrid in de top van La Liga dit weekend verder slinkt. De lijstaanvoerder ging zaterdag in eigen huis verrassend onderuit tegen Levante. Het was al het derde puntenverlies in de laatste vier wedstrijden.

Hoop voor Koeman: El Comandante blaast tegen Atlético titelstrijd nieuw leven in
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
0 - 2
Levante
Levante

Voor Atlético was Levante-thuis op papier een mooie kans om aan eerherstel te doen. Woensdag werd uit tegen Levante nog met 1-1 gelijkgespeeld, dat was al de tweede remise voor de Madrilenen in de laatste drie speelrondes. De ploeg uit Valencia bleek voor Atlético zaterdag echter opnieuw een uiterst taaie tegenstander. Al lag dat dit keer ook aan Atlético zelf. De ploeg van Diego Simeone speelde erg pover, met te weinig intensiteit in de duels en zonder veel drang naar voren.

Atlético kreeg daar in de dertigste minuut de rekening voor gepresenteerd. José Luis Morales scoorde met een schot dat tot twee keer toe van richting werd veranderd, waardoor Jan Oblak kansloos was. El Comandante, de sterspeler van Levante, had na ruim een kwartier al een uitgelezen kans op de openingstreffer gemist.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Simeone was halverwege ongetwijfeld woedend en de donderpreek van El Cholo in de rust had effect. Atlético drong Levante meer en meer naar achteren. Grote kansen op de gelijkmaker stapelden zich op. Via Dani Cardenas eindigde een vrije trap van Luis Suárez tegen de paal en de Levante-goalie, die pas zijn tweede wedstrijd ooit in La Liga speelde, zat ook een paar keer João Félix in de weg. Marcos Llorente miste een grote kopkans van dichtbij en het ongeduld bij Atlético, waar invallers Ricard Sánchez en Moussa Dembélé debuteerden, groeide. Atlético nam het doel van Levante flink onder vuur, maar Cardenas bracht keer op keer redding.

De gelijkmaker viel niet meer. Levante hield knap stand en liep via Jorge de Frutos nog uit naar 0-2, nadat Oblak mee naar voren was gegaan bij een corner in de slotminuut. De echte held van de wedstrijd zag het vanaf de zijlijn, Morales was namelijk al gewisseld. De 33-jarige aanvaller scoorde eerder dit seizoen ook al in de uitwedstrijd tegen Real Madrid (1-2 zege). De blikvanger van Levante is de eerste Spanjaard sinds Xabi Prieto in het seizoen 2012/13 die in één seizoen zowel uit tegen Atlético als tegen Real heeft gescoord.

Mede door die belangrijke goal van Morales kan De Koninklijke de achterstand op Atlético vanavond verkleinen tot drie punten. Dan moet er gewonnen worden op bezoek bij Real Valladolid (aftrap 21.00 uur). Barcelona kan ook weer helemaal aanhaken, de ploeg van Ronald Koeman speelt zondag om 14.00 uur thuis tegen promovendus Cádiz.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.