Messi neemt prestigieus Barça-record over van Xavi

Reacties

Lionel Messi mag zich sinds deze zondag de speler noemen met de meeste competitieoptredens voor Barcelona. De Argentijnse sterspeler speelt tegen Cádiz al zijn 506de wedstrijd in La Liga voor de Catalanen.

Messi neemt prestigieus Barça-record over van Xavi
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 1
Cádiz
Cádiz

Ronald Koeman liet Messi zondagmiddag in Camp Nou natuurlijk starten tegen de promovendus. Barcelona probeert de druk op Atlético Madrid te verhogen, nadat de koploper zaterdag in eigen huis verloor van Levante. Messi vormt een voorhoede met Antoine Griezmann en Ousmane Dembélé.

Als het gaat om meeste competitiewedstrijden voor Barcelona spelen, stond Messi voorafgaand aan Cádiz-thuis op gelijke hoogte met Xavi. De inmiddels 41-jarige Spanjaard, die tegenwoordig trainer is van Al-Sadd, maakte tussen 1998 en 2015 deel uit van de A-selectie en kwam in La Liga liefst 505 keer in actie.

Het is de vraag hoeveel wedstrijden Messi nog gaat spelen voor Barcelona. De twijfels over zijn toekomst hangen als een donkere wolk boven de club. Het contract van de 33-jarige legende loopt komende zomer af en er wordt volop gespeculeerd over een overstap naar Paris Saint-Germain of Manchester City. Messi heeft zelf nog geen duidelijkheid gegeven over zijn toekomst, al gaf hij in de laatste maanden wel een paar keer aan het weer beter naar zijn zin te hebben.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.