Zeldzaam onmachtig Barcelona ziet Atlético weer dichterbij komen

Reacties

Barcelona heeft zondagmiddag voor de vijfde keer dit seizoen puntenverlies geleden. Na een mat optreden kwamen de Catalanen niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Getafe.

Zeldzaam onmachtig Barcelona ziet Atlético weer dichterbij komen

Afgelopen donderdag beleefde Barcelona een heet avondje in Valencia, waar dankzij een 0-2 overwinning een finaleplaats in het toernooi om de Copa del Rey werd afgedwongen. Jasper Cillessen liet zich toen zien met een fantastische redding, maar tegen Getafe stond Marc-André Ter Stegen weer gewoon onder de lat.

Veel had de Duitser niet te doen in Camp Nou, sterker nog: hij hoefde pas in de allerlaatste seconde zijn eerste redding te verrichten. Opvallender was dat ook zijn collega bij Getafe het erg rustig had. Barcelona loste in de eerste helft geen enkel schot op doel. Het was de eerste keer sinds april 2012 (tegen Real Madrid) dat dat de Catalanen overkwam.

Luis Suárez dacht op slag van rust wel de openingstreffer te maken, maar hij werd - tot zijn grote frustratie - teruggefloten wegens buitenspel. Na de hervatting maakte Barcelona wel een vuist, mede dankzij invallers Andrés Iniesta en Ousmane Dembélé. Yerry Mina bekroonde zijn basisdebuut een kwartier voor tijd bijna met een doelpunt, maar zijn kopbal verdween centimeters langs het Getafe-doel.

Pas in de extra tijd volgde de volgende echt grote kans voor Barcelona, maar Vicente Guaita redde uitstekend op een kopbal van Suárez. De doelman bezorgde zijn ploeg daarmee een knap punt in Camp Nou. Bijna maakte Vitorino Antunes daar nog drie punten van met een knappe vrije trap in de allerlaatste seconde van de extra tijd, maar Ter Stegen tikte de bal over.

Voor Barça, dat nog altijd ongeslagen is in La Liga, was het de tweede remise op rij. Achtervolger Atlético Madrid, dat zijn laatste twee competitieduels wel won, komt daardoor in een week vier punten dichterbij. Het verschil tussen de nummers één en twee bedraagt nu zeven punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.