Defensief ijzersterk Atlético flikt na razendsnelle goal bekende kunstje

Atlético Madrid houdt de strijd om de Spaanse landstitel de moeite van het volgen waard. De achtervolger van lijstaanvoerder Barcelona kwam zaterdag al binnen veertig seconden op voorsprong bij hekkensluiter Málaga en had aan deze treffer voldoende voor de drie punten: 0-1.

De eerste aanval van de wedstrijd leverde ook direct het enige doelpunt op. Málaga-middenvelder Keko wierp zich in de baan van het schot van bijna-naamgenoot Koke en bracht de bal met zijn blok onbedoeld voor de voeten van Antoine Griezmann. Die bleef oog in oog met doelman Roberto Jiménez erg koel en maakte met een fraaie stift zijn achtste competitietreffer. Er waren op dit moment pas 38 seconden gespeeld.

Atlético heeft in dit seizoen vaak aan één doelpunt genoeg en dat was zaterdag weer zo. Ook zonder de geblesseerde verdedigers Diego Godín en Stefan Savić hielden de hoofdstedelingen het achterin dicht en Málaga schoot in de eerste helft geen enkele keer tussen de palen. Atlético deed dat na de razendsnelle openingstreffer van Griezmann overigens ook niet meer.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Málaga (waar voormalig Twente-back Roberto Rosales de aanvoerder was) ging wel op zoek naar de gelijkmaker, maar Atlético gaf achterin geen krimp en hield opnieuw de nul. De ploeg van Simeone kreeg in de Primera División nog maar negen tegengoals: geen enkel ander team in de vijf grootste Europese competities heeft minder dan tien doelpunten moeten incasseren.

Na de vijftiende competitieoverwinning van dit seizoen heeft Atlético nu zes punten minder dan Barcelona. De koploper heeft nog wel een duel tegoed en speelt zondagmiddag thuis tegen Getafe.