Real tankt tegen Sociedad vertrouwen voor clash met PSG

Real Madrid heeft zaterdag zonder veel moeite gewonnen van Real Sociedad: 5-2. De formatie van trainer Zinedine Zidane denderde in de eerste helft over de nummer veertien van La Liga heen en kende een goede generale voor de Champions League-clash met Paris Saint-Germain van aanstaande woensdag.

De spelers van Real Sociedad zullen zich na 45 minuten, lopend naar de kleedkamer en de thee, hebben afgevraagd waarom ze nog terug zouden keren voor de tweede helft. De thuisploeg stond toen namelijk al met 4-0 voor en liet Sociedad volledig kansloos.

Het begon al in de eerste minuut bij Lucas Vázquez, die een voorzet van Cristiano Ronaldo in de verre hoek kopte buiten bereik van doelman Gerónimo Rulli. Ronaldo zorgde na een klein half uur zelf voor 2-0. Marco Asensio en Marcelo deden het voorbereidend werk en de Portugees tikte binnen.

Cristiano Ronaldo was met drie goals belangrijk bij Real Madrid.

De voetbalshow van Real Madrid ging door en leverde voor rust nog twee treffers op. Toni Kroos krulde de bal heerlijk in de rechterbovenhoek op aangeven van Vázquez. Ronaldo kopte drie minuten later uit een corner raak en bepaalde de ruststand op 4-0.

De wedstrijd was al lang en breed beslist en Sociedad leek ook niet de overtuiging te hebben om er nog vier in te schieten. Toch prikten de bezoekers er twee in. Invaller Jon Bautista zorgde voor 4-1 na een fraaie aanval van Sociedad. Ronaldo tekende vervolgens zijn derde treffer aan en even later lag de bal er via ex-Madrileen Asier Illarramendi in. Hij bepaalde de eindstand op 5-2.

Real neemt de derde plaats in La Liga weer over dankzij de overtuigende zege op Sociedad. De ploeg van Zidane klimt over Valencia en heeft nu 42 punten, zestien minder dan koploper Barcelona. Atlético Madrid staat tussen de twee clubs in met 52 punten, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld.