Atlanta United heeft voor het eerst sinds 27 juli weer eens verloren. Concurrent Philadelphia Union zorgde voor een knappe ommekeer in de topper en is de ploeg van Frank de Boer voorbij in de Major League Soccer.

Philadelphia Union
3 - 1
Atlanta United

De voormalige coach van Ajax zag zijn elftal de laatste weken alleen maar aan vertrouwen winnen. Er werd liefst zeven keer op rij gewonnen, eerder deze week werd bovendien de US Open Cup aan het palmares toegevoegd.

In het Talen Energy Stadium leek het opnieuw goed te gaan voor De Boer. Goudhaantje Josef Martínez zorgde vlak voor rust voor de voorsprong. Na een heerlijke combinatie dribbelde de topspits doelman Andre Blake voorbij en werkte hij makkelijk af. De 0-1 was voor Martínez al zijn 22ste goal van het MLS-seizoen, bovendien was het de dertiende competitiewedstrijd op rij waarin hij scoorde.

Een oud-Eredivisie-speler was belangrijk bij het inleiden van de ommekeer. Op aangeven van Haris Medunjanin (ex-AZ) zorgde Brendan Aaronson na een uur voor de gelijkmaker. In een gelijkwaardige wedstrijd maakte de thuisploeg in de slotfase het verschil. Kacper Przybylko en Sergio Santos scoorden in respectievelijk de 86ste en 88ste minuut, tot grote frustratie van De Boer. Niet dat de coach veel reden heeft tot zorgen. Na de 3-1 nederlaag staat Atlanta gewoon nog comfortabel derde in de Eastern Conference en stevent het dus met een ruime marge af op deelname aan de play-offs.