Zeefuik verlaat Hertha en gaat op jacht naar de Premier League

Reacties

Deyovaisio Zeefuik maakt per direct de overstap van Hertha BSC naar Blackburn Rovers. De 23-jarige Nederlander verlaat daarmee de Bundesliga voor een avontuur in het Championship.

Zeefuik verlaat Hertha en gaat op jacht naar de Premier League
© Pro Shots

Hertha BSC maakt bekend dat Blackburn Zeefuik tot de zomer zal huren. Vervolgens hebben de Engelsen de mogelijkheid om er met een optie tot koop een definitieve transfer van te maken. 

Zeefuik verruilde in de zomer van 2020 FC Groningen voor Hertha. De Duitse club betaalde destijds een kleine vier miljoen euro. In Duitsland kwam Zeefuik tot 33 competitieduels, waarvan zestien als basisspeler. Dit seizoen deed hij in elf competitiewedstrijden mee.

In het Championship komt de oud-Ajacied bij de Engelse landskampioen van 1994/95 te spelen. Die gloriedagen zijn inmiddels ver te zoeken. Rovers speelde voor het laatst in 2011/12 in de Premier League en degradeerde in het seizoen 2016/17 zelfs naar de League One.

Er gloort sinds kort er wel weer wat licht aan de horizon. Dit seizoen lijkt de ambitieuze club weer een echte gooi te kunnen doen naar een Premier League-ticket. Met onder meer een ontketende Brereton Díaz in de gelederen staat Rovers momenteel derde in het Championship.

Jan Paul van Hecke speelt ook voor Blackburn Rovers. VI sprak de verdediger onlangs nog over zijn Engelse avontuur: 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.