Brereton treedt bij Blackburn Rovers in de voetsporen van illustere voorganger

Reacties

Ben Brereton Díaz heeft woensdag zijn twintigste doelpunt van de eerste seizoenshelft gemaakt. Daar had de spits van Blackburn Rovers slechts 24 duels voor nodig. Diaz is pas de tweede Rovers-speler ooit die dat weet te bereiken en treedt zo in de voetsporen van Alan Shearer, die het nóg sneller deed.

Brereton treedt bij Blackburn Rovers in de voetsporen van illustere voorganger
© Pro Shots
Blackburn Rovers
Blackburn Rovers
2 - 1
Barnsley
Barnsley

Brereton verkeert in bloedvorm. De Chileens international, geboren in Stoke-on-Trent, was woensdagavond verantwoordelijk voor het winnende doelpunt tegen Barnsley (2-1) en schroefde zijn doelpuntentotaal op naar twintig goals in 24 wedstrijden. Alleen Blackburn Rovers-icoon Shearer wist de mijlpaal van twintig doelpunten ooit sneller aan te tikken. In het seizoen 1995/96 had de Engelsman daar slechts 23 wedstrijden voor nodig. Shearer kroonde zich die jaargang met 31 doelpunten tot topscorer van de Premier League.

Opvallend is dat Ben Brereton sinds het aannemen van zijn moeders achternaam herboren lijkt als topscorer. Waar hij tot afgelopen zomer slechts achttien keer scoorde in 145 duels, heeft hij dat aantal nu al verbeterd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat de aanvaller bezig is aan een indrukwekkend seizoen is ook andere clubs niet ontgaan. Volgens diverse Engelse media zou de spits interesse genieten vanuit zowel Engeland als Spanje, met Leeds United en Sevilla als voornaamste kandidaten.

Geen zorgen
Tony Mowbray, manager van Blackburn Rovers, vreest niet voor een winters vertrek van zijn aanvaller. ‘Ik maak me geen zorgen. Ik hoop natuurlijk dat hij blijft en dat hij veertig doelpunten maakt. Maar als iemand het juiste bod doet, wie ben ik dan om hem die levensverandere ervaring te ontnemen. Als hij een riant salaris wil verdienen in een ander land is hij vrij om die droom na te jagen', aldus Mowbray tegenover Sky Sports.

Blackburn Rovers staat op een gedeelde tweede plek met Fulham (beiden 45 punten). Bournemouth staat momenteel eerste met slechts één punt meer.

Championship

Stand Championship 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Fulham
46
27
9
10
106-43
+63
90
2
AFC Bournemouth
46
25
13
8
74-39
+35
88
3
Huddersfield Town
46
23
13
10
64-47
+17
82
4
Nottingham Forest
46
23
11
12
73-40
+33
80
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.