Yaremchuk legt reactie na gelijkmaker tegen Ajax uit

Reacties

Roman Yaremchuk voorkwam woensdag een Ajax-zege in Lissabon, door met een kopbal van dichtbij de 2-2 binnen te werken. De aanvaller van Benfica vierde zijn doelpunt door een shirt met daarop het nationale symbool van Oekraïne te tonen. 'Ik wilde mijn land steunen', legde hij na afloop uit.

Yaremchuk legt reactie na gelijkmaker tegen Ajax uit
Benfica
Benfica
2 - 2
Ajax
Ajax

Yaremchuk kwam tegen Ajax als invaller binnen de lijnen en stond twintig minuten voor tijd op de juiste plek om voor het slotakkoord te tekenen. De aanvaller trok haast direct na zijn goal zijn shirt uit, waardoor er een tweede shirt zichtbaar werd. Daarop stond de Tryzub, het wapen van Oekraïne. Het vaderland van Yaremchuk leeft op zeer gespannen voet met Rusland.

'Ik wilde mijn land steunen', vertelde Yaremchuk, die voor zijn actie een gele kaart kreeg. 'Ik denk veel over de situatie na en ben angstig voor wat er aan de hand is. De club steunt me, iedereen wil er alles aan doen om mij zo goed mogelijk te helpen. Ik heb de mensen hier daarvoor bedankt, maar vooralsnog is alles in orde met mij.'

Met zijn goal tegen Ajax was Yaremchuk uiteraard zeer gelukkig. 'Of ik nu vijf of tien minuten speel; ik zal altijd vechten voor de club. Ik ben hier om doelpunten te maken en dat is dus wat ik moet doen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Benfica
Meer over Benfica
Meer R. Yaremchuk
Meer over R. Yaremchuk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.