Club Brugge verbreekt eigen transferrecord twee keer in twee dagen tijd

Reacties

Club Brugge toont in de laatste week van de transferperiode zijn spierballen. De Nigeriaanse middenvelder Raphael Onyedika kwam zondag al voor een recordbedrag over van FC Midtjylland: nu heeft de kampioen van België zijn eigen transferrecord alweer aangescherpt met de komst van Roman Yaremchuk.

Club Brugge verbreekt eigen transferrecord twee keer in twee dagen tijd
© Pro Shots

Yaremchuk is overgenomen van Benfica, dat zestien miljoen euro ontvangt voor de Oekraïense spits. Dat bedrag kan middels bonussen zelfs nog oplopen tot negentien miljoen euro. Het is aanzienlijk meer dan de tien miljoen euro die Onyedika kostte.

Zo verbreekt Club Brugge het eigen transferrecord twee keer in twee dagen tijd. Tot afgelopen weekend was de vorig seizoen aan AZ verhuurde Kamal Sowah (voor negen miljoen euro overgenomen van Leicester City) nog de duurste aankoop aller tijden. De kampioen van België incasseerde deze zomer echter al zo'n vijftig miljoen euro op de transfermarkt voor Charles De Ketelaere, Stanley Nsoki en Loïs Openda en vond het nu tijd om door te pakken.

Sevilla had ook interesse voor Yaremchuk, maar wilde de voormalig spits van AA Gent volgens Het Laatste Nieuws huren. Club Brugge schakelde dit weekend een versnelling hoger, omdat het de Deense aanvaller Rasmus Højland voor Atalanta Bergamo zag kiezen en Valencia-spits Maxi Gómez op weg lijkt naar Fenerbahçe. De kampioen van België is al de hele zomer op zoek naar een spits die de club ook in de Champions League verder kan helpen en heeft die met Yaremchuk nu gevonden.

Yaremchuk maakte vorig jaar zomer nog voor zeventien miljoen euro de overstap van AA Gent naar Benfica, maar mocht vertrekken nu Gonçalo Ramos (21) dit seizoen zijn doorbraak beleeft. Tegen Boavista ontbrak de 39-voudig international van Oekraïne al in de selectie.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep B UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Porto
6
4
0
2
12-7
+5
12
2
Club Brugge
6
3
2
1
7-4
+3
11
3
Bayer Leverkusen
6
1
2
3
4-8
-4
5
4
Atlético Madrid
6
1
2
3
5-9
-4
5
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Club Brugge
Meer over Club Brugge
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.