Xavi rekent op Koundé: 'We zullen de competitie nooit vervalsen'

Reacties

Xavi rekent erop dat hij zondagavond een beroep kan doen op Jules Koundé. Barcelona wacht nog op groen licht van La Liga voor de van Sevilla overgenomen verdediger, die tot nu toe niet kon worden ingeschreven door de budgettaire beperkingen van de Spaanse competitie.

Xavi rekent op Koundé: 'We zullen de competitie nooit vervalsen'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
4 - 0
Real Valladolid
Real Valladolid

Koundé kwam eerder deze zomer voor vijftig miljoen euro over van Sevilla, maar moest zijn debuut voor Barcelona uitstellen omdat hij nog niet kon worden ingeschreven bij La Liga. Spaanse media meldden in aanloop naar het thuisduel met Real Valladolid dat Xavi nu wel een beroep kan doen op de Franse international. Zelf rekent de trainer daar ook op. 'We zijn ervan overtuigd dat hij morgen kan spelen', zei Xavi zaterdag tijdens een persconferentie.

Er worden her en der flink wat vraagtekens geplaatst bij de transferzomer van Barcelona. Want hoe kan de club toch al die aankopen doen, terwijl het vanwege de financiële problemen onder een vergrootglas ligt bij La Liga? Volgens Xavi volgt de club de regels. 'We zullen de competitie nooit vervalsen, ik kan je verzekeren dat Barcelona zich aan de regels houdt. Het is erg lastig gebleken om spelers in te schrijven. Het moet allemaal passen binnen de fair play.'

'Het is alsof een zevenjarige op de PlayStation de aankopen van Barça doet'

Volgens Mundo Deportivo kan Koundé worden ingeschreven, omdat Barcelona salaris bespaarde met het vertrek van Samuel Umtiti. Ook is Pablo Torre ingeschreven bij de B-ploeg. Om nog meer te kunnen doen op de transfermarkt, moeten er meer spelers vertrekken. Xavi had echter nog geen nieuws over de situatie van Pierre-Emerick Aubameyang en Memphis Depay. Ook Sergiño Dest mag weg, bevestigde de trainer. Tegen Valladolid zit de ex-Ajacied weer niet bij de groep.

Barcelona wil de rechtsbackpositie in de laatste dagen nog versterken, bevestigde Xavi. Volgens Marca heeft de club nog een transferbudget van 57 miljoen euro over. Voor dat geld moeten onder anderen nog een rechtsback (Juan Foyth of Thomas Meunier) en een linksback (Marcos Alonso) komen. Het liefst trekt de club ook Bernardo Silva nog aan, maar Xavi erkende dat het lastig wordt om de Portugese middenvelder deze zomer nog over te nemen van Manchester City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer J. Koundé
Meer over J. Koundé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.