Xavi duwt Barça in rol van underdog voor bekerclash met Real Madrid

Reacties

Barcelona-trainer Xavi Hernández vindt dat Real Madrid de favoriet is voor de clash in de halve finales van de Copa del Rey. Maar de trainer van de Catalanen bewaart goede herinneringen aan de laatste Clásico in Saoedi-Arabië.

Xavi duwt Barça in rol van underdog voor bekerclash met Real Madrid
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
0 - 1
Barcelona
Barcelona

Barcelona won in januari de Supercopa-eindstrijd ten koste van Real Madrid. In Estadio Santiago Bernabéu staat donderdagavond de heenwedstrijd van de halve finale op het programma. 'De laatste Clásico in La Liga won Real, maar wij versloegen hen in de Supercopa. Ik denk dat dit tweeluik ook pas in de return wordt beslist', zei Xavi tijdens een persconferentie.

'Real is voor mij de favoriet omdat ze de regerend Spaans kampioen zijn én titelhouder in de Champions League. Real heeft de laatste jaren meerdere prijzen gewonnen en wij zitten nog in een opbouwfase. We weten wel hoe we Real pijn kunnen doen. Dat hebben we al laten zien', aldus Xavi, die afgelopen zondag met Barcelona verrassend verloor van Almería.

Aanpassen
'We moeten meer dan ooit een eenheid vormen, zowel verdedigend als aanvallend. In dit soort duels zijn details doorslaggevend. We moeten dapper zijn, persoonlijkheid tonen en balvast zijn. Anders hebben zij met Vinícius, Valderde, Rodrygo, Benzema topspelers om toe te slaan. Dit is ook een wedstrijd waarin je soms moet afstappen van je reguliere speelwijze. Dat deden we ook in de Supercopa.'

Xavi won als trainer van Barça twee keer een Clásico en verloor er twee. 'De meeste herinneringen die ik heb aan El Clásico zijn erg goed. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de 2-6-zege in Madrid. Maar dat was een heel ander tijdperk', aldus de oud-captain van Barcelona, die donderdagavond niet kan beschikken over de geblesseerde Robert Lewandowski. Ansu Fati, Pedri en Ousmane Dembélé zijn wel weer inzetbaar.

Onderzoek
Tijdens de persconferentie kreeg Xavi ook nog vragen over het onderzoek van het Openbaar Ministerie in Spanje naar vermeende dubieuze betalingen van Barcelona aan een bedrijf van een voormalig hoofd van de Spaanse scheidsrechterscommissie. Het aangekondigde onderzoek maakte veel los in Spanje. 'Mijn gevoel is dat scheidsrechters Barça nooit hebben geholpen. Ik hou ook niet van valsspelen. Dat heb ik al vaker gezegd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.