El Clásico op de tocht voor Lewandowski, Frenkie de Jong als uitzondering bestempeld

Reacties

Barcelona moet het de komende periode stellen zonder Robert Lewandowski. De club heeft bevestigd dat de Poolse spits een hamstringblessure heeft opgelopen, waardoor het bekerduel met Real Madrid van komende donderdag voor hem op de tocht komt te staan.

El Clásico op de tocht voor Lewandowski, Frenkie de Jong als uitzondering bestempeld
Real Madrid
Real Madrid
0 - 1
Barcelona
Barcelona

Door een verrekking in zijn hamstring kan Barcelona niet beschikken over Lewandowski 'tot het probleem is opgelost'. De club maakt niet duidelijk hoe lang hij naar verwachting uit de roulatie is, maar Relevo spreekt van twee weken. Ook Pedri is nog altijd niet fit genoeg om te spelen en Gavi is tegen een schorsing opgelopen voor het duel met Valencia van komende zondag. Ook Xavi is geschorst voor dat duel.

UD Almería
UD Almería
1 - 0
Barcelona
Barcelona

Ondanks 72% balbezit kon Barcelona zondag tegen Almería niet voorkomen dat het voor de tweede keer een competitienederlaag leed dit seizoen. Voor het eerst sinds oktober lukte het de koploper van La Liga niet om het net te vinden. Volgens Mundo Deportivo had dat ook te maken met de Europese uitschakeling. 'Xavi geloofde dat het verlies tegen Manchester United geen invloed zou hebben op de ploeg, maar hij had ongelijk.'

'Ze speelden niet met de intensiteit die nodig was en Barcelona was zenuwachtiger dan normaal. Het Catalaanse team schoot pas in minuut tachtig voor het eerst tussen de palen.' Zo behaalde Almería de eerste zege uit de clubgeschiedenis op Barcelona. 'Barcelona kwam zonder water te zitten in de woestijn van Almería', kopte Diario AS, doelend op het beperkte aantal gecreëerde kansen.

'Dit was de slechtste wedstrijd van het seizoen', schreef Marca. 'Als ze op deze manier blijven spelen en niet elke wedstrijd serieus nemen, zullen ze La Liga, de beker of wat dan ook niet winnen.' Marca zag overigens één speler wel zijn niveau halen zondag. 'Binnen het debacle was er één speler die wel leverde. Frenkie de Jong was de drijvende kracht, ondanks de offday van Sergio Busquets. Hij zocht openingen en probeerde de spitsen te bereiken.'

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70-33
+37
77
4
Real Sociedad
38
21
8
9
51-35
+16
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.