Wrange conclusie Verheydt in ADO-chaos: 'Morgen zijn we deze drie punten kwijt'

Reacties

ADO Den Haag won zondag, maar is de drie punten maandag waarschijnlijk alweer kwijt. Die bijzonder wrange conclusie trok spits Thomas Verheydt (goed voor een hattrick) zondagmiddag, na de overwinning op FC Den Bosch.

Wrange conclusie Verheydt in ADO-chaos: 'Morgen zijn we deze drie punten kwijt'
© Pro Shots
ADO Den Haag
ADO Den Haag
3 - 2
FC Den Bosch
FC Den Bosch

Buiten de lijnen valt er voorlopig niets te juichen voor ADO. De financiële problemen zijn enorm en de club staat (in afwachting van een overname) op omvallen. Een paar dagen geleden deed ADO nog een wanhopige noodkreet richting de gemeente, inmiddels lijkt een Japanse investeringsmaatschappij de Hagenaars te gaan overnemen. Ondertussen kreeg ADO vanwege alle financiële chaos al zes punten in mindering, terwijl er een volgende aftrek dreigt.

Die aftrek geldt echter alleen voor de reguliere stand, dus ADO pakte vorige week wél de eerste periodetitel. Dat vierde de ploeg zondag voor eigen publiek met een 3-2 zege op FC Den Bosch. Verheydt was met een hatrrick de grote man, en dus stapte hij met de wedstrijdbal van het veld. 'Die had ik nog niet. Mooi', zo glunderde hij na afloop bij ESPN.

Uiteraard kwam al snel de crisis ter sprake. 'Het is moeilijk uit te leggen, maar wij halen er een beetje kracht uit', zo stelde Verheydt opmerkelijk genoeg. 'Waarschijnlijk worden er morgen wéér drie punten afgetrokken bij ons. Vandaag drie punten gepakt en die zijn we morgen weer kwijt, dus dan blijft het in ieder geval gelijk. Of ik daar moedeloos van word? Ja, natuurlijk, maar het is niet anders. We kunnen er niets aan doen.'

Verheydt wacht af tot ADO in rustiger vaarwater terechtkomt. 'We hopen dat er over drie weken meer duidelijkheid is, en dat wij dan rustig kunnen voetballen. Tot nu toe loopt het binnen de lijnen goed. Als wij onze wedstrijden blijven winnen, dan kunnen we misschien nog rare dingen doen, ondanks die negen punten in mindering', zo sloot hij strijdbaar af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.