Wonder van Rome: geen winnaar in derby ondanks recordaantal kansen

Reacties

Lazio en AS Roma kwamen zondagavond allebei één keer tot scoren en speelden daardoor gelijk. Dat mocht een heus wonder genoemd worden. De 187ste Romeinse derby werd namelijk gekenmerkt door een recordaantal kansen.

Wonder van Rome: geen winnaar in derby ondanks recordaantal kansen
Lazio
Lazio
1 - 1
AS Roma
AS Roma

Justin Kluivert leek in de Romeinse derby genoegen te moeten nemen met een plaats op de bank, maar nog voordat het eerste fluitsignaal had geklonken, kreeg hij toch een basisplaats aangewezen. Davide Zappacosta zou aan de aftrap verschijnen, maar hij moest na de warming-up geblesseerd afhaken en werd vervangen door de Nederlander.

De Romeinse derby ontwikkelde zich tot een spektakel met hoofdletter S. De palen achter doelmannen Thomas Strakosha (Lazio) en Pau López (AS Roma) leken wel magnetische krachten te hebben. Lucas Leiva, Ciro Immobile, Joaquín Correa (Lazio) én Nicolò Zaniolo (tweemaal) waren héél dicht bij een treffer, maar allemaal kregen ze het voor elkaar om in het eerste halfuur de paal te raken. Daarmee schoten de ploegen in elk geval een record uit de boeken. Sinds 2004/05 werd er nooit zovaak tegen het aluminium geschoten in de Serie A.

Één man kreeg het in de eerste helft wel voor elkaar om de paal te ontwijken. Aleksandar Kolarov mocht na zeventien minuten aanleggen voor een strafschop nadat Edin Dzeko tegen de hand van Sergej Milinkovic-Savic had geschoten. Het was een ongelukkige handsbal, maar Kolarov had vanzelfsprekend weinig medelijden met zijn oude ploeg: 0-1, een stand die wonder boven wonder ook de ruststand was. De overige twintig(!) schoten misten allemaal het doel. Dat aantal schoten was eveneens een record sinds het seizoen 2004/05. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Derby della Capitale werd ook daarna nauwelijks saai. Een kwartier na rust volgde de tweede goal van de wedstrijd. Het was Lazio dat de score in evenwicht bracht. Na een goede actie van Immobile legde de Italiaanse spits de bal uitstekend af op Luis Alberto, die de bal eenvoudig achter López wist te schieten: 1-1.

Daarna loerden beide ploegen op wat kansen, maar was het toch vooral Lazio dat nog probeerde aan te zetten. Correa kreeg nog een enorme kans, maar stuitte van dichtbij op López, waarna Marco Parolo het even later voor elkaar kreeg om wederom het aluminium te raken. Dit keer was het de lat die zorgde dat de bal over het doel van López ging.

Kluivert was nagenoeg de hele wedstrijd onzichtbaar en kreeg nog bijna een enorme domper te verwerken toen Lazio nog wist te scoren. Na een zeer fraaie actie van Correa was het Jony Rodríguez die de bal voor het doel kreeg. Daar stond Manuel Lazzari om de bal binnen te werken, maar Jony bleek buitenspel te staan en dus ging het lichtblauwe feest niet door. Tijd om alsnog de winnende te maken, was er niet meer en dus eindigde de Romeinse derby in evenwicht. Al mocht dat door het recordaantal kansen een wonder genoemd worden. 

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.