AS Roma heeft genoegen moeten nemen met een punt als start van het seizoen, waar Lazio een eclatante zege boekte bij Sampdoria.

3 - 3
Genoa
Genoa

AS Roma-trainer Paulo Fonseca beloofde aan de vooravond van de Serie A-start dat zijn spelers 'iets speciaals' zou gaan laten zien. De woorden bleken van toepassing op het duel met Genoa. De Giallorossi, met Justin Kluivert in de basis, bezorgden de eigen aanhang een spectaculaire avond. De oogst was met een punt wat mager.

Cengiz Ünder brak al in de zesde minuut de ban door een solo af te sluiten met een doeltreffend schot. Genoa, met Lasse Schöne aan de aftrap, had in de persoon van Andrea Pinamonto snel een antwoord paraat. Het bleek het recept van de avond.

Edin Dzeko bracht na een half uur Roma andermaal op voorsprong, al bleek die niet bestendig. Kort voor rust bracht Domenico Criscito uit een strafschop de wedstrijd weer in evenwicht. Ook de schitterende vrije trap van Aleksandar Kolarov bleek niet genoeg voor een Romeinse zege. Christian Kouamé bezorgde Genoa met een duikkopbal in de zeventigste minuut een punt, ook omdat Roma er niet in slaagde de kansen te benutten.

SPAL
SPAL
2 - 3
Atalanta Bergamo

Atalanta Bergamo kwam op bezoek bij SPAL slecht uit de startblokken. De verrassende nummer drie van afgelopen seizoen keek na 26 minuten tegen een 2-0 achterstand aan door goals van Federico Di Francesco en Andrea Petagna. Op aangeven van Hans Hateboer tekende Robin Gosens in de 34ste minuut voor de aansluitingstreffer. In de tweede helft was het Luis Muriel die Atalanta in een tijdsbestek van zeven minuten voor een valse start behoedde. Met zijn twee goals maakte de Colombiaan zijn invalbeurt tot een succes.

Sampdoria
Sampdoria
0 - 3
Lazio
Lazio

Ciro Immobile was de gevierde man bij Lazio. De aanvaller opende op bezoek bij Sampdoria met een gevoelig lobje na ruim een half uur de score. Het was voor hem meer dan alleen de 0-1, het was zijn honderdste treffer in de Serie A. De jubileumgoal bleek de opmaat voor een mooie Romeinse avond, die door Joaquín Correa en Immobile zelf extra kleur kreeg.