Juventus is zaterdag de Serie A begonnen met een nipte zege. Matthijs de Ligt bleef op de bank bij het bezoek aan Parma, waar Giorgio Chiellini met een bijzondere goal matchwinner werd.

Parma
0 - 1
Juventus
Juventus

Chiellini en Leonardo Bonucci kregen de voorkeur boven De Ligt, terwijl ook de teruggekeerde Gonzalo Higuaín verrassend in de basis begon. Maurizio Sarri ontbrak wegens een longontsteking en mist ook de wedstrijd van volgende week tegen zijn oude werkgever Napoli.

Zonder de hoofdtrainer op de bank speelde Juventus een sterke eerste helft. Cristiano Ronaldo miste een aantal kansen en na een mogelijkheid voor Parma via Roberto Inglese maakte Chiellini in de 21ste minuut de eerste Serie A-goal van het seizoen. De aanvoerder tikte artistiek de 0-1 binnen voor Juve nadat Alex Sandro de bal na een corner opnieuw had ingebracht.

Een kwartier later scoorde Ronaldo ook, op aangeven van Douglas Costa. Maar de Portugese vedette stond net buitenspel en de VAR annuleerde het doelpunt. Ook na rust was Juve niet in staat de score uit te breiden, al testte Ronaldo doelman Luigi Sepe nog een aantal keer. De overwinning kwam nauwelijks meer in gevaar.

Adrien Rabiot debuteerde als invaller voor Juventus, maar dat was De Ligt niet gegund. Juan Cuadrado en Federico Bernardeschi waren de andere spelers die vanaf de bank het veld inkwamen.