Wolves-goudhaantje Jiménez heeft ook in jubileumwedstrijd de hoofdrol

Wolverhampton Wanderers is met een overwinning begonnen aan het seizoen. Jubilaris Raúl Jiménez leidde de zege van de ploeg van manager Nuno Espirito Santo op Sheffield United in met een vroege goal.

Sheffield United
0 - 2
Wolverhampton Wanderers

Het was een heuglijke dag voor Jiménez. De 29-jarige Mexicaan speelde tegen Sheffield zijn honderdste wedstrijd voor Wolves en luisterde dat jubileum al na drie minuten op met een doelpunt. Uit een counter volleerde de aanvaller raak op aangeven van Daniel Podence, zijn 45ste goal in dienst van Wolves. Kort daarna kopte Romain Saïss een corner van Pedro Neto tegen de touwen en stond het al 0-2.

Sheffield en Wolves waren afgelopen seizoen de twee stuntclubs in de Premier League. Wolves eindigde op de zevende plek, Sheffield als promovendus op de negende plek. Maar maandag was het verschil tussen beide teams duidelijk. In de eerste helft creëerde de thuisploeg nauwelijks een kans. Wolves kwam daardoor niet in de problemen en ging met de comfortabele 0-2 de kleedkamer in.

Na rust volgden de kansen elkaar op, maar vielen er geen goals meer. John Fleck zorgde voor een van de spaarzame kansen van Sheffield en raakte de paal. Saïss kopte naast en schoot later via keeper Aaron Ramsdale tegen de paal, waarna Jiménez ook een kans liet liggen. Aan de andere kant haalde Saïss nog een inzet van Oliver McBurnie van Sheffield van de lijn. Zo bleef het bij 0-2 en begon Wolves met een overwinning aan het seizoen.