Wolfsburg-aanvaller wil een klootzak worden: 'Van Bommel kan me daarbij helpen'

Reacties

VfL Wolfsburg-aanvaller Maximilian Philipp is zelfkritisch en weet dat hij op mentaal vlak, en op het gebied van strijd leveren, nog wat stappen moet zetten. En dus is hij blij met zijn nieuwe trainer Mark van Bommel. 

Wolfsburg-aanvaller wil een klootzak worden: 'Van Bommel kan me daarbij helpen'
© Pro Shots

De voormalig Oranje-international is bezig aan zijn eerste voorbereiding als trainer van Die Wölfe, een aanloopperiode die behoorlijk wisselend verloopt. Bij het officieuze debuut van Van Bommel won Wolfsburg nog wel van Erzgebirge Aue, maar daarna volgden pijnlijke nederlagen tegen Hansa Rostock (tot grote irritatie van de trainer zelf) en Holstein Kiel.

In gesprek met Kicker is Philipp ingegaan op de nieuwe wind die er waait de club. Daarbij kwam ook het functioneren van de 27-jarige aanvaller zelf ter sprake. Hij geeft in het interview aan dat hij zich best wat vaker mag laten horen op het veld. 'Ik moet leren om mijn mond open te trekken', zo stelt de man die vorig jaar al gehuurd werd, maar nu definitief is overgenomen van Dinamo Moskou. 'Soms moet je binnen de lijnen even het goede voorbeeld geven.'

In dat opzicht is de aanwezigheid van Van Bommel voor hem ideaal, denkt Philipp. 'Ik mag soms best een klootzak zijn, daar kan deze trainer me wel bij helpen. Hij kan me uitstekende tips geven over mentaliteit en lichaamstaal. Als ik daarin een stap maak, kom ik op een nog hoger niveau.'

Concurrent voor Weghorst?
Overigens wordt er in datzelfde Kicker geschreven over een mogelijke nieuwe aanwinst voor Van Bommel. Dat zou dan een concurrent voor spits Wout Weghorst worden (als de EK-ganger blijft), want naar verluidt wil Wolfsburg de Duitse jeugdinternational Lukas Nmecha graag huren van Manchester City. Het zou voor de 22-jarige spits een rentree bij de club betekenen. In 2019/20 werd hij ook al gehuurd, maar dat werd geen succes en na een halfjaar keerde hij terug naar Engeland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.